Küçükçekmece Halkalı'da 5 yıl önce askeri servis aracına yapılan ve 5 astsubay ile 1 astsubay kızının şehit olduğu patlamaya ilişkin davada kalan iki sanık da tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı. Sanıklar, 7 Mart 2014'te çıkarılan ve uzun tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasadan yararlanarak tahliye oldu.

Halkalı'da 22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleşen bombalı eylemde terör saldırısında askeri servis aracında bulunan astsubaylar Çağlar Bölük, Uğur Ekiz, Bekir Çelik, Duran Bayram ve Mehmet Boşnak ile bir astsubayın 17 yaşındaki kızı Buse Sarıyağ hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatlardan Nermin Selçuk'un reddi hakim talebini değerlendiren mahkeme, talebin değerlendirilmesi için dosyanın Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, duruşmayı 8 Eylül’e erteledi.

Bu arada, 20 Haziran Cuma günü Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne birer dilekçe sunan tutuklu sanıkların avukatları Sinan Zincir ve Nermin Selçuk, müvekkillerinin 21 Haziran 2010 tarihinden bu yana tutuklu yargılandığını, 7 Mart 2014 tarihinde uzun tutukluluk sürelerini 10 yıldan 5 yıla düşüren yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Avukatlar, müvekkillerinin 5 yıllık uzun tutukluluk sürelerini dilekçeyi sundukları gün itibari ile doldurduklarını kaydederek tahliyelerine karar verilmesini istedi. Mahkeme, avukatların müracaatlarını yaptığı gün 45 yıl hapis cezaları istenen tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer’i tahliye etti. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

İddianamede; saldırıda kullanılan bombanın hazırlanması için tutuklu sanıklar Seyithan Özer ve Mehmet Kazım Sevim'in olaydan 4 gün önce Başakşehir'de bir demirci dükkanına girdikleri, burada yaptırdıkları demir saksıyı bombalı eylemde kullanan diğer örgüt üyelerine teslim ettikleri öner sürülüyor. İddianamede, şüphelilerin bombalama eyleminde kullanılan metal kutuyu teslim ettikleri örgüt üyesinin adını vermediği kaydediliyor.