Balıkesir merkez Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Sanat Sanatları Festivali ödül töreniyle son buldu. Altın Ok'u Murat Bocuk kazandı.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Sanat Sanatları Festivali, gerçekleştirilen muhteşem gösteriler ve ödül töreninin ardından sona erdi. İki gün boyunca çeşitli parkurlarda yarışan sporcular, son gün gerçekleştirdikleri gösteriler ile göz doldurdu. Finlandiya, Polonya, İran, Katar, Ukrayna, Malezya, Bulgaristan gibi ülkelerden gelen okçular izleyicilerden tam not aldı.

Altın Ok'u Murat Bocuk'un aldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Karesi Belediyesi, bu festival ile bizi Orta Asya'ya götürdü, Peygamber Efendimiz'in de katıldığı Uhud Savaşı'na ve Osmanlı'ya götürdü. Geçmişimizle bizi buluşturduğu için Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." dedi.

Uluslararası bir festivale ev sahipliği yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Amacımız, uluslararası yarışma yaparak bölgemizin tanınmasını sağlamak. Karesi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değeri olan çok varlığımız var. Dolayısıyla uluslararası ve ulusal anlamda bölgemizin Türk kültürünün oku, yayı, atı, hepsini bir arada yaşatan atlı okçuluk ve savaş sanatları festivalini düzenlemeye karar verdik. Şehrimiz bu konuya çok sahip çıkıyor. Organizasyonun güzel olması için belediye olarak seferber olduk. Bu işte iddialı Türk ve yabancı sporcularımız hünerlerini sergiledi, bugün de gösterilerini sundu." diye konuştu.

İki gün boyunca Alp Parkuru, Kore Parkuru, Türk Parkuru, Genel Klasman ve Kabak atışlarında ter döken, ok atıp, ata binerek hedefleri vurmak için çaba sarf eden yerli ve yabancı okçular, son gün ise gösteriler düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan gösterileri vatandaşlar da dikkatle izledi. Gösterilerin ardından protokol, müsabakalarda dereceye giren okçulara ödüllerini verdi.