Türkiye'de sadece Kocaeli'nin Darıca İlçesindeki Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan altunbaşlı cüce maymun türünden olan bir çift cüce maymun çifti doğum yaptı. Yaklaşık bir aylık olan yavru maymunun sağlık durumu oldukça iyi. Cüce maymunların en önemli özelliği, türleri arasında en küçük boyutlu olması.

Dünyada yaşam alanlarının daralması ve nesillerinin tükenme tehlikesi yüzünden ve sayılarının azalmasından ötürü altınbaşlı cüce maymunlar anavatanı olan Brezilya'dan ülke dışına çıkarılması yasaklandı. Bununla beraber dünyada nesilleri koruma altında olan türden sadece bir çift Türkiye'de barınıyor. Türkiye'de sadece Darıca Hayvanat Bahçesi'nde bulunan altınbaşlı cüce maymun çifti bir yavru doğurdu. Yavru altınbaşlı cüce maymunun sağlık durumu oldukça iyi.

Konuyla ilgili bilgi veren Cenk Korugan şunları söyledi: "Dünyada nesilleri azaldığı için koruma altında. Burada da nesillerinin devam etmesi için burası Brezilya ormanlarına benzetilmiş durumda. Bunun da semeresini türün doğum yapmasıyla alınmış oldu" diye konuştu.

Yeni doğan altınbaşlı cüce maymun çiftine şu anda bir isim verilmedi. Yeni doğan yavru cüce maymunu babasının sırtında taşıdığı annesinin ise gözcülük yaptığı görüldü.