Ankara Altındağ'da çöp kamyonu şoförü Ahmet A.'nın, ATV aracına topladığı kağıt, plastik şişelerle evini geçindiren engelli vatandaşı darp ederek hastanelik ettiği iddia edildi.

Olay, geçtiğimiz perşembe günü saat 09.30 sıralarında Altındağ Beşikkaya Mahallesi 1990 Sokak'ta gerçekleşti. İddiaya göre engelli Hacı İhsan Yıldız (55), ablası Emine Yıldız ile bir süre sohbet ettikten sonra, ATV aracına topladığı kağıt ve pet şişelerle birlikte evine gitmek için harekete geçti. Bu sırada onu takip eden belediye çöp kamyonu şoförü Ahmet A., engelli vatandaşı duvarla araç arasına sıkıştırdı. Daha sonra aracından inen kamyon şoförü, engelliyi darp ederek hastanelik etti. Engelli şahsın çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu.

Olay anını Cihan Haber Ajansı'na anlatan ve 4 yıldır kağıt toplayarak evini geçindiren Yıldız, daha önce hiç görmediği bir kişi tarafından bu saldırıya uğradığını söyledi. Yıldız, "Kamyon beni duvara sıkıştırdı. Şoför iner inmez bana vurmaya başladı. Ben kendimi savunamadım. Dişlerimi kırdı. Kulağım, kafam ve çenemde dikişler var. Arabasına bindi ve geri geri kaçmaya başladı. Mahalledeki komşular geldi." diye konuştu.

"YÜZÜMDE VE BURNUMDA KIRIK VAR"

Belediye işçisiyle herhangi bir husumetinin olmadığını kaydeden Yıldız, "Niye husumetli olacağım ki o da görevini yapıyor. Saldırının kağıt ve plastikleri topladığım için olduğunu düşünüyorum. Çöpler dağılıyor diye. Olay olunca mahalleli geldi, ambulansla hastaneye kaldırıldım. Hastaneden sonra karakola gittim. Yüzümde ve burnumda kırık var. Karşı tarafın beni niye darp ettiğini anlayamadım." şeklinde konuştu.

"BEN ŞİKAYET ETTİM, O DA ŞİKAYETÇİ OLMUŞ"

"Ben yüzde 80 özürlüyüm, beni darp etmeye ne hakkı var? 'Husumetim ne?" diyen Yıldız, şunları kaydetti: "Belediye burada terör estirtiyorsa onu da bilmiyorum. Belediyenin personeli, çöp arabası. Herkese toplatmıyorsa ben de toplamayayım. Polise başvurduktan sonra hiçbir şey olmadı. Ben şikayet ettim, o da şikayetçi olmuş. Karakolda kavga çıkar diye yüzleştirmediler. Bundan sonraki süreç kanuni . Kanunlar ne derse o olacak. Belediye ne yapacaksa onu yapacak. Mahkemeye verdim, davacıyım şu anda. Benim dişlerimi niye kırıyor? Ben ne yaptım sana? Ben motordan inemedim. İnemediğim için de bana bu saldırıyı düzenlediler."

"BENİ ORADA ÇOCUĞUMLA BERABER EZSEYDİ NE YAPACAKTIM"

Saldırı anında 14 yaşındaki çocuğunun da yanında olduğunu kaydeden Yıldız, komşularının çocuğunun bağırması sonucu toplandığını söyledi. Yıldız, "Sesi gitti. Ne kadar korktuğunu oradan anlayın. Mahalleli gelmeseydi benim her tarafımı kırardı. Bunun araştırılmasını, cezasının neyse çekmesini itiyorum. Polis tutanağını tuttu. Darp raporunu aldım. Bu halde beni darp ettiyse yarın ne yapacak bu adam. Sırf belediyenin hatası bu. Böyle bir süratli araba kullanma olur mu, beni orada çocuğumla beraber ezseydi ne yapacaktım." şeklinde konuştu.

"ÇÖP ARABASINDA İKİ KİŞİ DE ARKADA VARDI, ONLAR HİÇ KARIŞMADI"

Yetkililere seslenen Yıldız, şöyle konuştu: "Bu konunun araştırılmasını istiyorum. Adalet yerini bulsun. Benim niye kafam bu hale gelecekti? Niye ben sopa yiyecektim? Belediye yasak etsin kimse toplamasın, ben de toplamam. Aç kalacaksam kalırım. Bana hiçbir çöpçü de 'bunu niye topluyorsun' demedi. Çöp arabasında iki kişi de arkada vardı, onlar hiç karışmadı. Görgü tanığı da var, o da ifade verecek. Özürlüler hakkı varsa, yasayı çıkartıyorsun ama uygulama yok."

"ÇÖP KAMYONU PEŞİNDEN HIZLA GİTTİ BEN EZECEK ZANNETTİM"

Hacı İhsan Yıldız'ın ablası Emine Yıldız da kardeşiyle sohbet ettikten sonra eve doğru yola çıktığını söyledi. Abla Yıldız, "Sesi duydum, çöp kamyonu peşinden hızla gitti, ben ezecek zannettim. Bizim oradaki çöpleri almadan bunun peşinden gidiyormuş. Böyle bir olay olacağını bilseydim kamyonun önüne dikilirdim. Ezerse ezsin, Allah'a bir can borcum var benim. Biz 'terörist' diyoruz, içimiz de terörist dolu. Benim kardeşim ile 14 yaşındaki çocuğu ölse bugün gider, gömerdik. Oraya sıkıştırmış, kanlar içinde yerde. Komşular 5 kilo su getirmiş elini yüzünü yıkayacağım diye, kanlar aktı kardeşimden. O cam kemik hastası." ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ VATANDAŞA BU ŞEKİLDE BİR DAVRANIŞI DESTEKLEMİYORUZ, GEREKEN YAPILACAK"

Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yetkili bir kişi de mahallelinin müdahalesi nedeniyle şoförün kafasına 12 dikiş atıldığını ve hastanede müşahede altında olduğunu söyledi. Yetkili, olayın akışını şu şekilde anlattı: "Olayda bizim şoförde de hata var. Abide de ufak tefek hata var. Tabi hatanın büyüğü bizde. Küfür ve sözlü münakaşadan tartışma çıkmış. Daha öncesi de olan bir olay. Başka bir şoför de bu şoför de aynı kişilerle birkaç kere küfürlü münakaşalar olmuş. Bu sefer bizim şoför arkadaş arabadan inip de 'sen beni tanıyor musun, niye bana küfür ediyorsun' deyince, ATV'li vatandaş da 'nereden tanıyacağım, çekil önümden' demiş. ATV ile üzerine gidince bizim ki de o anda vurmuş. Yanlış yapmış. Daha sonra cami cemaati de çıkınca şoförün üzerine yürümüşler. Kaçmış daha sonra yakalayıp 15-20 kişi dövmüşler. Engelli vatandaşa bu şekilde bir davranışı desteklemiyoruz. Şoför hakkında gereken yapılacak."