Altın fiyatlarındaki artış düğün yapacak köylüleri kara kara düşündürüyor. Kuyumcu Murat Yıldız, memur ve köylünün geliri artmadığı için dükkandan ayağını kestiğini belirterek, bu durumdan kendilerinin de zararlı çıktığını söyledi. Yıldız, eskiden köylerde düğün yapmak için 2 hayvan satmanın yeterli olduğunu ancak günümüzde en az 10 hayvan satmak gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcısını sevindirirken, kuyumcuları düşündürüyor. Fiyatlar yükselince satışların düştüğünü ifade eden kuyumcu Murat Yıldız, bu yüzden zarara uğradıklarını kaydetti. Diğer yandan memurun, esnafın ve köylünün de alım gücünün artmadığı için işlerinin iyice zayıfladığını aktaran Yıldız, şu örneği veriyor:

"Geçen yıllarda köylerden gelen müşterilemiz düğün yapmak için 2 hayvanını satıyor, masraflarını karşılıyordu. Ama artık bir düğün yapmak için en az 10 hayvan satmak gerekiyor. Ayrıca memurların da ayağı kesildi. Önceden bir memur maaşı 70 gram altın ediyordu. Şimdi ancak 30 gram ediyor. Gidişatımız çok açık ve net bir şekilde iyi değil."

Uluslararası piyasada altın fiyatları son bir yıl içinde en düşük seviyesini Kasım 2014'te gördü. Altının onsu 1.140 dolara kadar geriledi. Aynı zamanda Türkiye'de de altının gram fiyatı 80 liraya kadar düşmüştü. Yılbaşından itibaren yeniden yükselişe geçen altının uluslararası piyasadaki ons fiyatı 1.295 dolara ulaşmış durumda. Yurtiçinde serbest piyasada da altının gram fiyatı 98 lirayı zorluyor.