Bursa’da, ‘polisim’ diyerek insanları arayıp dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı. Şahısların, son aradıkları A.Ç. isimli bayanın, ziynet eşyalarını poşete koyarak taksi tutup telefonu kapatmadan Bursa’ya kadar geldiği öğrenildi.

Gemlik'te yaşayan A.Ç. (55) isimli kadın, kendisini telefonla arayıp ‘polis’ diye tanıtan bir kişiye inanarak, evdeki ziynet eşyalarını bir poşete doldurup Bursa’ya yola çıktı. Siyah poşet içindeki toplam değeri 60 bin TL olan 7 bilezik, 1 altın set takımı, 55 çeyrek altın, 2 tam altın, 2 yarım altın, 50 dolar ile bir taksiye binen A.Ç., Bursa’ya gelinceye kadar telefonla dolandırıcılarla konuştu.

60 BİN LİRALIK ZİYNET EŞYALARINI ARABANIN ALTINA ATIYORDU

Telefonunu kapatmasına izin verilmeyen kadın, elindeki poşeti, şahısların yönlendirmesi üzerine Bursa’da Uluyol Caddesi’nde Hacı İlyas Mahallesi Erikli Bahçe Sokak girişinde bir aracın altına bırakacağı sırada, yanına gelen ve kendisini ‘Komiser Murat’ olarak tanıtan bir kişiye verdi. Poşeti alan şahıs hızla uzaklaştı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.Ç.’nin haber vermesi üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, şahısları kısa sürede yakaladı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar Ahmet Y. (34), Harun B. (24) ve Mesut S. (23), ‘dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi.