Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bugün bazı gazetelerde yer alan 'tehdit ve baskıyla belediye meclisinde Ali Sabancı'ya ait holdingin arazisi için imar değişikliği yapıldı' iddiaları ile ilgili basına bilgi verdi. İddialara reddeden Öz, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler üzerinde bilinçli olarak olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Konuyla ilgili basın mensuplarını makamında kabul eden Altınok Öz, iddialarla ilgili olarak şöyle konuştu: “Haber benim nezdimde haber niteliğinde değildir, içi boş bir haberdir. Değişik yayın organlarında sanki görev taksimi yapılmış gibi Beşiktaş, Ataşehir ve Kartal Belediyeleri üzerinde bir oyun oynandığı ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı bir işin içinde olduğu hissi verilmek isteniyor. Bizim veremeyeceğimiz herhangi bir hesabımız yoktur. Buradaki olay da, yasalara uygun şekilde Kartal Belediye Meclisi'nde kabul edilmiş bir karardır. Kimseye yasal sınırlar dışında imar hakkı verilmemiştir.”

'İmar planındaki değişiklik ile Kartal Belediyesi üzerinde Kültür-Sanat Merkezi kurulacak 38 bin metrekare yeşil alan kazanmıştır'

Arazi sahibi holdingin kendisine ait olan arsanın imar haklarını kullanmak istediğini aktaran Öz, “Plan notlarında ne var; yüzde 40'ın üzerinde terk varsa, o fazla olan terk alan, ki bunlarda yüzde 53'tür, bu durumda yüzde 13'e tekabül eden fazla terkinin imarını kullanmak istiyor. Bu da 30 bin metrekare inşaat hakkına denk düşüyor. Ama bunun karşılığında da 38 bin metrekare Kartal Belediyesi'ne yeşil alan terk etmiş oluyor. Kartal Belediyesi'nin avantajı budur. Burası önemli bir yer ve burada bir kültür merkezi yapılacak. Bizim de gayretimiz bu noktada olmuştur. İddia edildiği gibi arkasında bir rant yok ve onun peşinde koşmuyoruz. Ne Kartal Belediye Başkanı ne de Kartal Belediyesi meclis üyeleri bunun peşinde olacak değildir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konudaki hassasiyetini yıllardır bilen ve 6 yıldır da bunu Kartal Belediyesi'nde uygulayan bir belediye başkanı olarak rahatlıkla söylüyorum." diye konuştu.

'Disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li meclis üyelerimiz hakkında yapılacak işlemi parti tüzüğüne göre genel merkez ve il başkanlığı karar verecek'

Altınok Öz, "Meclis oylamasında olumsuz oy kullanan Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri arkadaşlarımız konuyu derinlemesine incelemeden karar vermişlerdir ve kararlarından dönememişlerdir. Dolayısıyla grup kararına rağmen oy kullanmışlardır, irade beyan etmişlerdir. Onlarla ilgili işlem de Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğünde ne yazıyorsa o şekilde yürüyecektir. Buna benim belediye başkanı olarak karar vermem söz konusu değildir. Bu meclis üyelerine 'bir rant var da ona direndiler' diyemezler. O arsanın Kültür-Sanat Merkezi olduğu zaman ne kadar yanlış bir karar peşinde olduklarını o arkadaşlar bir gün anlayacaktır. Kartal halkı Dr. Altınok Öz'ü bilir, dolayısı ile ben bu konularda yasal yollara veya tekzip yoluna pek başvurmadım bu güne kadar. Halkın ne düşündüğünü bilen bir adam olarak söylüyorum, bu haberin Kartal'da pek bir değeri yok, Altınok Öz'ü tanıyanlar için değeri yoktur. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler böyledir diye bir algı oluşmasın diye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve İl Başkanlığı'nın da görüşü alınarak bir yol izlenecektir." şeklinde konuştu.


İmar planında gerçekleştirilen değişikliğin aynısının birkaç yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yine Kartal'da başka bir arazide uygulandığını ifade eden Öz, “Büyükşehir Belediyesi yeşil alanı konut ve ticarete açarken bizde yeşil alan aynı şekilde kalıyor, iki belediye arasındaki fark bu. Üstelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği imar değişikliğinde 15 bin metrekarelik imar hakkı 190 bin metrekareye çıkıyor. Rant varsa esas rant burada. Haberi yapan arkadaş oraya baksın, buraya değil.” ifadelerini kullandı.