Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi’nde bulunan Astım Hastanesi, yargı süreci sonucunda belediyeye devrediliyor. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Altınoluk Astım Hastanesi'ni, yargı yolu ile belediyemize kazandırdık. Halkın mallarının sadece halkımız tarafından kullanılması adına mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Kaz Dağları eteklerinde bulunan Altınoluk Astım Hastanesi’nin, Edremit Belediyesi’ne tapu tescili yapıldı. 1999 yılında hastanenin yapılması şartı ile satılan arazi için koşulan şartların gerçekleşmemesi sebebiyle 2008 yılında başlatılan ve Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden yargı süreci, belediyenin lehine sonuçlandı. Yargıtay tarafından 7 Temmuz 2015 tarihinde onanan karar uyarınca, üzerinde inşaatı bitme aşamasında olan hastanenin bulunduğu 11 bin 202 metrekare arazinin, Edremit Belediyesi adına tapu tescili düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ve Hukuk İşleri Müdürü Yusuf Sel tarafından tapu belgesi, Başkan Saka’ya teslim edildi.

Halkın mallarının sadece halk tarafından kullanılması gerektiği anlayışıyla çalıştıklarını belirten Başkan Kamil Saka, “Edremit Belediyesi’nin tüm malları Edremit halkınındır. Bizler, halkımızın bizlere verdiği yetkiyle bu kazanımları en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Altınoluk Mahallemiz'de bulunan Astım Hastanesi, sonuçlanan yargı kararı ile belediyemize devredildi. Sağlık turizmine kazandırılması ve halkımızın en iyi şekilde faydalanması için gerekli planlamaları yapacağız.” dedi.