Altuntürk inşaat turizm otelcilikYönetim Kurulu başkanı: Aydın Pakdamar, şehir merkezinde inşaatı 8 ayda tamamlanan ve 8 milyon liraya mal olan otelimiz 3 yıldızlı fakat 5 yıldızlı otel konforunda olduğundan dolayı ismini AltuntürkExclusive yaptık, 55 oda ve 110 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Dört bin metrekare kapalı alanı olan otelde 40 çalışan bulunuyor. Ağustos ayı başında yerli ve yabancı turist kabulüne başlayan otelin yüzde 70 doluluk oranına ulaştığını belirten Pakdamar, Yut içi yatırımcı misafirlerin ağırlıkta olduğunu ifade etti. Mayıs ve Haziran aylarında ise özellikle yurt genelinden gelecek olan yatırımcılar ve yabancı turistler nedeniyle doluluk oranının yüksek olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

“Kahramanmaraş Tekstil sanayinin merkeziyse, burada daha çok işadamlarına hitap eden bir şehir oteli kurulmalı' fikrinden yola çıkarak bu yatırımı yaparak kompakt bir tesis kurduk. Herkesin ihtiyaçlarını asgari ölçüde bulabileceği bir mekânda Sanayi bölgesine yakın, şehir merkezinde bir lokasyonda tesisimizi inşa ettik."

Organize Sanayi Bölgesi ve Kahramanmaraş Havaalanı ve diğer sanayi sitelerine yakınlığı ile özellikle iş dünyasına hitap eden 3 yıldızlı Hotel, modern ve konforlu odalarıve toplantı salonu ile farklı seçenekler sunmaktadır. Otelde 1 adet çok amaçlı toplantı salonu, 12suit, 12 cingıl 30double, ve bir engelli olmak üzere toplam 55 oda bulunmaktadır. Ayrıca bar ve Exclusive Restaurant bulunmaktadır.

"Misafirlerimizin sadece konaklamak için otelimize gelmeleri gerekmiyor, konuklarımız dünya mutfağından seçme lezzetlerin bulunduğu Exclusive Restaurantda öğle ve akşam yemeklerini yiyebilir, iş streslerini atmak içinŞehrin ayaklar altında kaldığı restorantta kahvelerini yudumlayabilir, toplantı salonlarımızda iş toplantılarını gerçekleştirebilir, diledikleri her yerden ücretsiz olarak kablosuz internet erişim ağına bağlanabilirler" diye konuştu.

Butik tarz otelciliği tercih etmelerinde, insanların 'tek düze' hizmet yerine daha samimi ve sıcak ortamı tercih etmesinin etkili olduğunu vurgulayan Pakdamar, "Dünyadaki uygulamalara baktık ve böyle bir karar aldık. Çünkü 5 yıldızlı otellere baktığınız zaman mimarisinden dizaynına kadar hep aynı tek düzeliği görürüsünüz. Misafirlerle bire bir temas yoktur buralarda, çünkü sistem otomatikleşmiştir. Fakat günümüzde 'smalldelux hotel' diye tabir edilen ve müşterileriyle doğrudan iletişim kuran ve samimi bir ortam yaratan yerler tercih ediliyor. Üstelik bize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizden de bu tarz otellerin tercih edildiğini görüyoruz".

Fuarlar kenti olma iddiasında olan bir şehrin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği de yapması gerektiğinin altını çizen Pakdamar, "Dünyadaki diğer büyük fuarları da Kahramanmaraş'a getirmek gerekir. Bu itibarla turistik alanların da bir an önce canlandırılması şarttır. Özellikle 1500 yıl önce şiddetli bir deprem sonucu, Ahir Dağı'nda biriken yağmur ve kar sularının aniden boşalması sonucu toprağın derinliklerine gömülen kayıp kent Germenicia'nın gün yüzüne çıkarılarakturizme kazandırılması gerekmektedir”. Dedi

Altıntürk Otelin çatı katında hizmet veren ve 200 çeşitten fazla şarabı barındıran en zengin içerikli şarap mönüsüne sahip olan Exclusive Restaurant ayrıca puro kültürünün seçkin örnekleri de sunuluyor.Dünya mutfağı ve Akdeniz mutfağından yemeklerin ağırlıklı olarak sunulduğu mekân et, balık vesuşi konusunda da oldukça iddialı.

Odaların 5 yıldızlı otel standardında olduğunu sanayi bölgelerine en yakın otel olmaları nedeniyle iş dünyasının misafirlerini daha rahat ağırlama avantajı sunduklarını dile getiren Pakdamar, otelin doluluk oranının kısa sürede yüzde 70'e ulaştığını, bu yıl içinde bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.