Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Alzheimer’ın retina tomografisi ile saptanabileceğini vurguladı.

Pallikaris, “Beyin tomografisi gibi güç olan yöntemler yerine göz muayenesi gibi çok daha kolay yöntemler kullanılarak Alzheimer ve Alzheimer gibi sorunların belirlenmesi önemli.” dedi.

Yeni tedavi ve tanı yöntemleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Pallikaris, Alzheimer gibi sorunları saptarken gözün zarar görmeyeceğini de dile getirdi.

Göz sorunları ile ilgili yeni tedavi yöntemlerine değinen Ioannis Pallikaris, şunları kaydetti:

“Tıp ilerledi, pek çok alanda yenilikler var. Bunlardan biri görüntüleme ve tanıdır. Burada büyük ilerlemeler var. Keskin görüntüleme mümkün. Yine lazer alanında, kullanımında yenilikler var. Yine kataraktta ve göz ile ilgili sorunların tedavisinde yenilikler var. Yine elektronik ve mekanik olarak yenilikler var.”


Prof. Dr. Pallikaris, şu aşamada katarakt ameliyatının kolaylaştığını vurguladı. Ayrıca “Bu ameliyatlarda lazer kullanımı söz konusu. Gözü açmadan, neştere başvurmadan, lazer kullanarak ameliyat yapmak söz konusu. Bu bir artı. İlaveten biz muhtelif kontakt lensler kullanıyoruz; gözün doğal merceğini taklit edenler lensler kullanıyoruz. Bu lensleri göze koyuyoruz, böylece hasta hem yakını hem uzağı görebiliyor. İlk prototipleri yaptık, ilk uygulamayı da yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Pallikaris, Presbiyopi hastalığını da minyatür merceklerle tedavi ettiklerini bildirdi.