Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde alzheimer hastası olan yaşlı kadını düştüğü su kanalından elektrik dağıtım şirketinde çalışan işçiler kurtardı. Mahalle halkının da yardım ettiği, kim olduğunu hatırlamayan yaşlı kadın ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı kadının üzerinden kimlik çıkmazken, yakınlarına ulaşılmaya çalışılıyor.

Olay Göçmenler Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre elektrik arızası için mahallede bulunan elektrik dağıtım şirketi görevlileri, yaşlı kadının su kanalına düştüğü görerek yardımına koştu. Su kanalından kurtarılan kadın, işçilerin yanından uzaklaşmak isterken ikinci defa su kanalına düştü. Mahalle halkının da yardımına koştuğu ve üzeri ıslanan yaşlı kadın için sağlık görevlilerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye alarak ambulansa taşıdı. Sedyeye alınan ve korkan yaşlı kadını mahalle sakinleri sakinleştirmeye çalıştı. İsmi öğrenilemeyen ve üzerinden kimliği çıkmayan aynı zaman da Alzheimer hastası olan yaşlı kadın, tedavisi için Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mahalle sakinlerinden Fatma Önal, yaşlı kadını tanımadıklarını ve su kanalına düştükten sonra işçilerin kendisini kurtardığını, yaşlı kadının nereye gittiğini bilmediğini, daha sonra evinin yanında ki su kanalına düştüğünü ve evinin yanına getirerek sağlık ekiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan yaşlı kadının tedavisine başlanırken, üzerinden kimlik çıkmadığı ve kendisi ile ilgili hiç bir bilgi veremediği öğrenildi. Polis yaşlı kadının kimlik tespiti ile yakınlarına ulaşılmaya çalışılıyor.