Hatay'ın Amanos dağlarında bidonlar içerisinde sıkıştırılmış halde 90 kilo kimyasal patlayıcı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından 17 Mart günü gerçekleştirilen planlı operasyonda terör unsurları ile sıcak temas olmaksızın gerçekleştirilen operasyonda terörist gruplara ait olduğu değerlendirilen 4 ayrı depo bulundu. Ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile imha edildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca 17.03.2015 tarihinde Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Belen ve Arsuz ilçeleri arasında kalan Amanoslar kırsalındaki Kurtbağı Mahallesi, Kuyrukyaran Sırtları ve Gökyar Tepe bölgelerinde sarp ve ormanlık alan içinde Terör Örgütlerinin muhtemel barınma yerleri ile kullandıkları depoları tespit ve imha etmek maksadıyla operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan operasyona 5 Jandarma Özel Harekât Timi, 1 Jandarma Asayiş Timi, 1 Terörle Mücadele Unsuru, 2 İstihbarat Unsuru ve 1 KOM unsuru iştirak ettiğini aktaran Topaca yapılan arazi aramasında ormanlık alana gizlenmiş 4 ayrı depo içerisinde 3 adet bidon içine sıkıştırılmış halde 90 kilo patlayıcı olduğu değerlendirilen madde, 4 adet uzaktan komuta düzeneği, 3 metre saniyeli fitil, 5 adet kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 1 adet 1,5 KW'lık jeneratör, 14 adet mekanik kapsül, 5 adet dolu piknik tüpü, 700 metre kablo, 108 kg muhtelif gıda maddesi, 10 adet tıbbi malzeme ve 56 adet inşaat alet ve malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

Topaca ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde olay yerinde imha edildiğini ve sığınakların kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.