Amasya'da kız arkadaşına otomobil kullanmayı öğretmeye çalıştığı esnada Yeşilırmak’a düşen Nadir Hacıköylü’yü arama çalışmaları 2’inci gününde de sonuç vermedi. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) Su Altı Arama Kurtarma personelinin olmamasına belediyenin internet sitesi üzerinden tepki gösterdi.

Amasya merkeze bağlı Hacılar Meydanı mahallesinde Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Nadir Hacıköylü, kız arkadaşı Melike Ardıç’a otomobil kullanmayı öğrettiği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek Yeşilırmak’a düşmüştü.

Daha sonra üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Melike Ardıç, kendi imkanlarıyla sudan çıkarak tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmış, Nadir Hacıköylü’ye ise ulaşılamamıştı. Hacıköylü’nün kayboluşunun 2’nci gününde de arama kurtarma çalışmaları Amasya Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nden gelen destek ekibi ile ortaklaşa devam ettirdi.

AFAD BÜNYESİNDE BÖYLE BİR BİRİMİNİN BULUNMAMIŞ OLMASI BİZİ ENDİŞEYE SEVK ETMEKTEDİR

Amasya Belediye Başkanı Özdemir ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) Su Altı Arama Kurtarma personelinin olmamasına belediyenin internet sitesi üzerinden tepki gösterdi. Çalışmaların sadece Amasya Belediyesi ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ekiplerle devam ettiğini söyleyen Özdemir, AFAD bünyesinde sualtı arama ekibinin olmayışının endişe verici olduğunu açıkladı. Başkan Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere 10 Ekim Cumartesi günü Hacılar Meydanı mahallesinde meydana gelen kaza sonucu 2 gencimiz kullandıkları araçla beraber Yeşilırmak’a düşmüştür. Çevrede kazayı gören vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine belediyemiz arama kurtarma ve itfaiye ekipleri olay yerine anında sevk edilmiştir. Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekiplerimiz Yeşilırmak’a düşen otomobili vinç yardımıyla Yeşilırmak’tan çıkarmıştır.

Yapılan ilk belirlemede sudan yaralı halde çıkarılan Melike Ardıç’ın ifadesine göre araçta Nadir Hacıköylü’nün de bulunduğu öğrenen Amasya Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri olayın yaşandığı andan itibaren zor şartlara rağmen kaybolan gencimizi bulmak için elinden gelen bütün gayreti göstererek arama çalışmalarına başlamıştır.

Arama kurtarma çalışmaları bugün de Belediye Arama Kurtarma ekipleri ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nden gelen destek ekibin yardımlarıyla devam etmektedir.
Şehrimizin her bölgesinden geçen Yeşilırmak üzerinde yaşanan bu tip talihsiz olaylara belediye olarak amatör ruhla da olsa müdahale etmekteyiz. Yakın bir tarihte ekibimizin bilgi donanım eksikliğini giderebilmek amacıyla 10 kişilik arama kurtarma ekibimiz Antalya’da eğitim görmüşlerdir. Ancak bu son olayda edindiğiniz bilgiler üzere daha önceden her türlü donanım malzemesi tedarik edilmesine rağmen AFAD Su Altı Arama Kurtarma personelinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Kuruluş amacı içerisin de her türlü doğal afet ve bu tip olaylarda halkımızın ve kazazedenin yanında olması gereken AFAD bünyesinde böyle bir biriminin bulunmamış olması bizi endişeye sevk etmektedir. Her ne kadar görev alanımız içerisinde olmasa da Su Altı Arama Kurtarma ekibimizin varlığının ve eğitimlerinin devam etmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama asıl görev tanımı içerisinde her türlü afete müdahale etmesi gereken kurumlarımızın da bu konuda üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını umut ediyoruz.”