Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Turizm Haftası dolayısıyla ziyaretlerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile turizm işletme temsilcilerini makamında kabul etti. Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya kentin en önemli turizm acentesinin Amasya Üniversitesi olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, turizmin ulusal ve uluslararası düzeyde geldiği noktanın çok büyük olduğunu söyledi. Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yağan Amasya’nın da ciddi düzeyde turizm kenti olduğunu kaydeden Orbay, "7 bin 500 yıllık tarihi birikimi olan, bilim, kültür, siyaset ve sanat alanında onlarca şahsiyetin doğduğu, büyüdüğü bir yerdir." dedi. Türkiye ve Amasya açısından turizmin öneminin farkında olduklarını belirten Orbay, "Bu amaçla üniversitemiz bünyesine kazandırmayı düşündüğümüz "Yabancı Diller Yüksekokulu" kurulma kararımız, Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) tarafından uygun görülerek Milli Eğitim Bakanlığı’na iletildi.
Yüksekokulumuz her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasya’nın hizmet sektöründe ihtiyaç duyacağı yabancı dil bilen kalifiye elemanları yetiştirme noktasında önemli işlevler üsleneceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan son üç yıldır uluslararası öğrenci kabulü de yapıyoruz. Şu an için 18 ülkeden onlarca öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Üniversitemiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), ilgili bakanlıklar ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) başta olmak üzere birçok kuruma sunduğu projelerle ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için turizm alanını da kapsayacak şekilde çalışmaktadır. Üniversite olarak, turizm alanında Amasya’nın daha etkin tanıtımının yapılmasına, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gelişimine dün olduğu gibi bugün de katkı sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ise Şehzadeler şehri Amasya’nın tarih, kültür ve turizm alanlarında tanınırlığının artması noktasında Amasya Üniversitesi’nin önemli görevler üstelendiğini söyledi.
Kentin en önemli turizm acentesinin Amasya Üniversitesi olduğunu düşündüğünü ifade eden Kaya, “Amasya Üniversitesi’nin son dönemlerde özellikle turizme yönelik projelerini, açılan yeni programlarını ve bu programlara bağlı olarak artan öğrenci sayısını büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Üniversite ile uyumlu bir şekilde pek çok kültürel, sanatsal etkinlik düzenliyoruz. Bundan sonrada bu tür etkinlikleri arttırarak devam ettireceğiz.” dedi.