Amasya Üniversitesi 'Mevlana Değişim Programı' kapsamında Afrika ülkesi olan Sudan’da faaliyet gösteren çok sayıda üniversite ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Mevlana Değişim Programı sayesinde mevcut üniversite öğrencilerini ve öğretim üyelerini yurt dışındaki farklı üniversiteler ile değişim imkanı bulduklarını söyledi. Yükseköğretimde uluslararası eğitim seviyesinin zorunlu hale geldiğine olduğuna işaret eden Rektör Orbay, "Bu tür programların öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin yanı sıra yükseköğretimde ortak programlar inşa edebilme anlamında çok işe yaramaktadır." dedi. Orbay, şunları söyledi: "Amasya Üniversitesi olarak, Farabi (Ulusal) ve Erasmus (Avrupa Birliği ve aday ülkeleri) ile yapılan staj ve öğrenim ve ders verme alma hareketliliği konusunda son dönemde önemli mesafeler kaydettik. Öğrenci ve öğretim üyesi değişiminde artık Ulusal ve Avrupa Birliği AB ve Amerika ekseni dışında kalan tüm ülkeleri kapsayacak yeni bir değişim programı bugün itibariyle başlamış bulunuyor. Mevlana Değişim Programı ile evrensel bir yükseköğretim hedeflenmektedir ki, üniversitemiz bu program ile en kısa sürede değişimi başlamıştır."

Mevlana Değişim Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oktay Eser ise "Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı üniversite sayısını artırarak gerek akademik personelimizin gerekse öğrencilerimizin bu ve benzeri programlardan faydalanmalarının yolunu açma gayreti içerisindeyiz. Özellikle anlaşmalı üniversite sayımızı artırmak ve daha fazla hareketlilik sağlayabilmek amacıyla özellikle öğretim elemanlarımızın anlaşma yapmak istedikleri üniversitelerle yazışmalar yapmaları ve yapılan yazışmalar sonucunda anlaşma aşamasına geldiğinizde ilgili üniversitenin irtibat kişilerini koordinatörlüğümüze iletmeleri yeterli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Eser, Mevlana Değişim Programı ve ikili iş birliği anlaşması imzalanan üniversiteler arasında University of Khartoum, University of Kassala, University of Zalingei, University of Elrazi, University of Al Neelain, University of West Kordufan, Sudan University of Science and Technology, White Nile Collage for Science and Technology, Africa city of Technology, El Nasr Technical Collage olduğunu sözlerine ekledi.