Amasya’da türüne nadir rastlanan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği (Oryctes Nasicornis) bulundu. Gergedan böceğinin yurt dışında yüksek fiyatlara alıcı bulan nadir türlerden biri olması sebebiyle koruma altında olduğu biliniyor.

Dün akşam iftar sonrasında bağ evinde böceği bulduklarını söyleyen Naide İnan, ilk anda böceği tehlikeli olduğunu düşünerek çimenlerin üzerine attıklarını söyledi.
İnan, “İftar sonrası oğlumun arkadaşları yerde böcek gördü. Ben de onların korktuklarını görünce böceği atmalarını söyledim. Oğlum Mahmut ise böceğin önemli bir böcek olduğunu anlamış, fotoğrafını çekti. Böceğin fotoğrafını çektikten sonra çimenlerin üzerine attılar.” dedi.

BÖCEK 100 BİN DOLAR YAPIYORMUŞ

Oğlu Mahmut ve arkadaşlarının geç vakitte evlerine döndüğünü anlatan İnan, “Gece geç saatlerde Mahmut internetten araştırma yapmış bize telefon etti ve böceğin normal olmadığını eşine nadir rastlanan Gergedan böceği olduğunu söyledi. Bu böcek yaklaşık 100 bin dolar yapıyormuş galiba. Ben de hemen cep telefonumun ışığı ile böceği aramaya başladım ve aradan çok fazla geçmeden böceği buldum. Böceği kavanoza koyarak eve getirdim. Daha sonra böceği bir kutunun içerisinde koyduk. Baktım ki böcek tırmanarak kaçmaya çalışıyor ben de bir tencere içerisine koyarak üzerini kapattım.” diye konuştu.

SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Mahmut Sami Sözen ise akşam iftar sonrasında böceği buldukları ve daha sonra 'zarar görmesin' diye çimlerin üzerine bıraktıklarını söyledi. İnternette haberlere bakarken buldukları böceğin çok önemli bir böcek olduğunu öğrendiğini ifade eden Sözen, “Daha önce başka yerlerde de bulunmuştu. Bulduğumuz böceğin Gergedan böceği olduğunu öğrendik. Ayrıca bu böceğin çok değerli olduğunu ve bu nedenle de koruma altında olduğunu öğrendik. Bizler bu durumu yetkililere haber vereceğiz. Gerekeni yetkili arkadaşlar zaten yapacaktır. Koruma altında olduğu için satmayı düşünmüyoruz. Tutanak ile yetkililere teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.