Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Amasya’da Tarım Fuarı açılışı ve Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı. İstasyon Kapalı Halk Pazarı alanındaki programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, protokol üyeleri, kiraz üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Çomaktekin, her yıl 12 ve 22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin 50 yıldır kutlandığını belirterek, “Festivalimiz bünyesinde kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Amasya insanının ve Türk insanının barışa, özgürlüğe, sevgiye olan duygularını bu festival en iyi şekilde yansıtıyor. Gelen misafirlerimiz Amasya'nın iyi bir ilim, irfan, kültür ve sanat şehri olduğunu her açıdan teneffüs ediyorlar.” dedi.

“AMASYA TARIM SEKTÖRÜNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Amasya’nın tarım sektöründe çok önemli bir il olduğunu kaydeden Vali İbrahim Halil Çomaktekin, “Topraklarımızın yüzde 45'i tarım arazisi. Yaklaşık 29 bin çiftçi ailesi ve 150 bin insan Amasya'da rızkını tarım sektöründen kazanıyor. Bunu sadece kirazla hissettirmeye çalışıyorduk. Ama yeterli değildi. Buna istinaden tarım sektörüyle uğraşan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltme, tarım sektöründeki değişimi ve yeniliği takip etme, dolayısıyla daha az maliyetle daha çok katma değerli ürünler oluşturmak adına bu fuarı tertipledik. Bu fuara destek veren komitemize, Tarım Müdürlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza ve sektör temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarım Fuarının açılışı yapıldı ve stantlar gezildi. Programda dereceye giren kiraz üreticilerine, Vali Çomaktekin ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.