Türkiye’nin en güçlü bankalarından biri olan Bank Asya yönetimine polis baskınıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından el konulmasına tepkiler giderek artıyor.

Bank Asya'ya yapılan operasyona tepki gösteren vatandaşlar erken saatlerden itibaren ellerindeki paralarla banka şubelerine akın etti. Yaşanan hukusuzluğa tepki gösteren vatandaşlar ekonomik durumları el verdiğini ölçüde para yatıldı.

'DERT ÇEKERİZ BANK ASYA’DAN PARA ÇEKMEYİZ'

Bank Asya Amasya Şubesi önüne ellerinde pankartlarla gelenler para çekmeye değil, yatırmaya geldiklerini söyledi. İşadamı Taner Karabacak, “Bank Asya’ya sahip çıkabilmek için buradayız. 21’inci yüzyılda yapılan bu zulme karşı çıkmak istiyoruz. Elimizdekileri getirdik gerekirse bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Bank Asya’yı batırarak Türkiye ekonomisini mahvetmeye çalışıyorlar.” dedi.

Öğretmen Seyit Sağıroğlu ise “Buraya Bank Asya’ya destek olmak için geldim. Bu yapılan oyunlara karşı durmak kendimizce küçük de olsa katkımız olsun istedik. Hiç kimse hukukun üstünde değil. Bunu herkese buradan göstereceğiz.” ifadelerini kulandı.

Yalçın Eker ise “Televizyonda çıkan haberler üzerine buraya geldim. Vatandaş olarak tepkimi göstermek için Bank Asya’ya elimden gelen desteği vereceğim.” şeklinde konuştu.