Milletvekili genel seçimlerinde vatandaşlık görevini yapmak isteyen bir yaşlı ve hasta seçmen ambulansla oy verme merkezine getirildi.

Önümüzdeki yıl için kendilerini temsil edecek milletvekillerini seçmek üzere tüm Türkiye’de halk sandık başına gidiyor. Katılımın yoğun olduğu gözlenen Edirne’de vatandaşlar sandık başına akın ediyor. Vatandaşlık görevini yapmak isteyen yaşlı ve hasta bir huzurevi sakini ambulansla getirildi. Sağlık görevlinin getirildiği vatandaş sedye ile ambulanstan çıkartılarak tekerlekli sandalyeye bindirildi. Ardından görevlilerin yardımıyla yaşlı ve hasta adam, İlhami Ertem Lisesi’nin engelli rampasından içeri alındı.

Bu arada Edirne Huzurevi’nde kalan yaşlılar da vatandaşlık görevini yapmak üzere sandığın yolunu tuttu. Belediyenin tahsis ettiği ve kuruma ait araçlara bindirilen onlarca yaşlı huzurevi sakini İlhami Ertem Lisesi’ne getirildi. Huzurevi görevlileri tarafından araçtan indirilen yaşlı seçmenler lisenin merdivenlerini güçlükle çıktı. Kayıtlı bulunduğu sandığa gelen yaşlı vatandaşlar, görevlilerin yardımıyla oylarını kullandı. Ömürlerinin son baharını yaşayan huzurevi sakinleri oy kullanmada güçlük çekti.