Eskişehir’de 4 çocuk babası inşaat işçisi Sabahattin Çiftçi yanlış ameliyat sonucu bağırsakları iltihap tutarak iflas etti, sakat kalma riskiyle karşı karşıya kalarak iş göremez oldu.

Eskişehir Tepebaşı Turgutlar mahallesinde oturan dört çocuk babası inşaat işçisi olan Sabahattin Çiftçi, iddiaya göre apandis ameliyatı oldu. Ameliyat sırasında yaraya yakın bağırsaklar lazerden zarar gördü ve iç yarasının üzeri kapatılmadı. Ameliyat olduktan sonra bir anda rahatsızlanan inşaat işçisi Sabahattin Çiftçi devlet hastanesine gitti. Burada filmleri çekilen Çiftçi'nin daha önceki ameliyatında bağırsaklarının zarar gördüğünü, bağırsakların iflas ettiğini ve iç yaranın kapatmadıkları belirlendi. Acilen ameliyata alınan Çiftçi, artık 'yarım adam' haline geldi. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Sabahattin Çiftçi, 2 yıl iş göremez oldu. Çiftçi ailesi, kara kara düşünüyor.

BAĞIRSAKLARI İFLAS OLDU

Daha önce apandis ameliyatı geçirdiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu: "Geçen sene birden bire rahatsızlandım Eskişehir Osman Gazi Tıp Fakültesi’ne gittim. Burada apandis ameliyatı oldum. Birkaç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Her gün pansumana gidiyordum, doktora banyo yapıp yapamayacağımı sordum. O da 'yaran iyileşmiş, banyo yapabilirsin' dedi. Banyo yaparken ameliyat yeri açıldı tekrar doktora gittim. Sağlık ocağına gittim, orada pansuman yaptılar. 'İyileşir bir şey olmaz' dediler. Arada 6 ay geçti. Tekrar rahatsızlandım. Devlet hastanesine gittim. Orada bana iğne yaptılar ve film çektiler. 'Bir şey yok' dediler. 'Bir rahatsızlığın olursa tekrar gel' dediler. Ertesi gün yine gittim. Benim göbek kısmı çok ağrıyordu. Başıma sanki çekiçle vuruyorlardı. Orada tahlil film derken bana dediler ki 'hiçbir şey yeme, içme seni hemen ameliyata alabiliriz'. Ameliyat sonrasında 6-7 gün kendimde değildim. Uyandığımda doktora sordum bu rahatsızlığımın nedeni ne o da dedi ki; 'daha önce geçirdiğin ameliyatta kapalı devre ameliyat olmuşsun. İçeride yara açık kalmış. Yaraya yakın bağırsaklar zarar görmüş. Bağırsakların felç olmuş. Ciğerler iltihap tutmuş.'’’

İŞ GÖREMEZ OLDU

8 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olduğunu anlatan Çiftçi, "8 gün boyunca su dahi içmedin o kadar kötüydüm, ölümden döndüm. Taburcu olduğum gün doktora sordum 'ne zaman çalışabilirim', zaten şu an çalışamıyorum. Bana dedi ki '2 seneye kadar çalışamazsın'. Ameliyat sonrası doktorun yanına gittim bana dedi ki 'bak oğlum seni ölümden aldım. Daha önceki ameliyatındaki yaran açık kalmış. Oradan vücudun iltihap kapmış bağırsakların felç olmuş'.’’ ifadelerini kullandı.

2 YIL BOYUNCA ÇOCUKLARIMA NASIL BAKACAĞIM

Ameliyat sonrası iş göremez olan inşaat işçisi 4 çocuk babası Çiftçi kendisini ve okula giden 3 çocuğunun zor günlerin beklediğini belirterek, ‘’Ben şu durumdan çalışamam. Ben inşaatlarda çalışıyorum yaptığım işte ağır kara sıva işini yapıyorum. En az 2 seneye kadar çalışamam benim dört çocuğum var. Benim başka hiçbir gelirim yok. İki yıl boyunca çocuklarıma nasıl bakacağım bunların 3 tanesi okula gidiyor. Şimdi bu işte ne yapacağımı ben de bilemiyorum, kara kara düşünüyoruz.’’ dedi.