İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathane çalışanları, nöbet paralarının yatırılmaması ve yaşadıkları sıkıntılar sebebiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Olumsuz çalışma şartlarını protesto eden ameliyathane çalışanları adına basın açıklaması yapan Çetin Aslan, güneş görmeden görev yapan, kötü havalandırma şartlarında hastaya verdiği gazları defalarca soluyan ve bu yüzden metabolik ranatsızlıklar yaşayan personel olduklarını söyledi.

İzolasyonu yapılmamış ameliyathanelerde kullanılan skopi cihazı yüzünden yüksek oranda radyasyon alarak kanser personellerin bulunduğunu ifade eden Aslan, “Biz insani şartlarda bir dinlenme odası istiyoruz. Biz artık iyi yalıtılmış, etkin havalandırma sistemine sahip ameliyathanelerde çalışmak istiyoruz. Biz aldığımız radyasyon ve anestezik gazlar yüzünden, doğacak çocuklarımızın hangi uzvunun eksik olacağını ya da hangi hastalıkla doğacağını düşünmeden yaşamak istiyoruz. Son zamanlarda anestezi teknisyenleri arasında intihar ve kanser vakalarının artışı dikkat çekicidir. Biz sterilizasyon amacıyla kullanılan sayteks adlı zehrin, ameliyathane havalandırması bulunan özel bölmelerde tutulmasını istiyoruz.” dedi.