Şanlıurfa’nın en büyük hastanesi olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kanalizasyon suyu bastı. Bu yüzden gün içinde yapılması planlanan 20 ameliyat ertelendi, hasta yakınları isyan etti.

Kanalizasyonun patladığı hastanenin üst katlarındaki borularda tıkanma sonucu, ameliyathanenin lavabosundan lağım fışkırdı. Sabah işe giden personel, gün içinde yapılması beklenen 20 ameliyatı iptal kararı aldı.

LAĞIM SULARINI HASTA ÇARŞAFLARIYLA ÖNLEMEYE ÇALIŞTILAR

Pis suların bütün ameliyathaneye yayılmasını engellemek için 20’yi aşkın temizlik görevlisinin çalıştığı, oradaki çarşaflarla set oluşturulduğu öğrenildi. 100’ü aşkın personelin görev yaptığı, her gün ortalama 50-60 ameliyatın yapıldığı ameliyathane, 24 saatliğine kapatıldı. Muhtemel acil ameliyatlar içinse hastanenin başka bir yerinde, geçici küçük bir oda ayarlandı. Gün içinde yapılması planlanan 20 ameliyat ise gece mesailerine ve başka günlere dağıtıldı.

'HASTANENİN EN HASSAS YERİNİ PİSLİK GÖTÜRÜYOR'

Hasta yakınlarından Ahmet D., duruma tepki göstererek, “Bu hastaneyi bir gün yağmur suyu basıyor, bir gün lağım basıyor. Böyle bir ortamın, ameliyat için uygun olmadığını düşünüyorum. Doktorun onayını alırsak, hastamızı farklı bir yere sevk etmesini isteyeceğiz.” dedi. H.A. ise, “Bu rezalettir. Hastanelerin enfeksiyon bakımından en hassas yerini pislik götürüyor. Bu alanların her gün özel sıvılarla yıkanması gerekirken hastanenin düştüğü durum içler acısı. Ameliyatlarımızı ertelediler, artık bakalım ne zaman yapacaklar?” şeklinde konuştu.