Amerika'da şubat ayında öldürülen 3 Müslüman gençten Deah Barakat'ın babası Namze Barakat ile kardeşi Faris Barakat, İstanbul'a geldi. Barakat ailesi, Deah Barakat'ın Suriye halkı için başlattığı yardım kampanyasını, ölümünden sonra kendilerinin devam ettirmek istediklerini söyledi.

Amerika'nın Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında şubat ayında diş hekimi Deah Barakat, eşi Yusar Muhammed Ebu Salha ve baldızı Razan Muhammed, uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Üç Müslüman gencin öldürülmesinin ardından katil zanlısı Craig Stephen Hicks, polise teslim olmuştu.

Diş hekimi Barakat'ın babası Namze Barakat ile kardeşi Faris Barakat, saat 16.50'de Amerika Houston'dan THY uçağı ile İstanbul'a geldiler. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Barakat ailesi, Deah Barakat'ın Suriye halkı için başlattığı yardım kampanyasını devam ettirmek istediklerini söyledi. Faris Barakat, Gaziantep'e ve Hatay'da Suriye'li mülteciler için kurulan kampa gideceklerini ve oradaki insanları ziyaret edeceklerini anlattı. Ailelerinden başka kişilerin ve ağabeyi Deah Barakat'ın kampanyasına destek veren 14 diş hekimi başta olmak üzere çok sayıda kişinin de Türkiye'ye geleceğini belirten Barakat, ağabeyinin başlattığı kampanya kapsamında sadece sosyal paylaşım sitesi üzerinden 500 bin doların üzerinde para toplandığını söyledi.

Baba Namze Barakat ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyecekleri şeklindeki soruya, görüşmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden Barakat ailesinin İstanbul'a geleceğinden haberdar olduğunu ifade eden Tuğba Say isimli bir kadın da aileye destek vermek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Tuğba Say, baba Namze Barakat'a bir hediye verdi. Namze Barakat ise üzerinde oğlu, oğlunun eşi ve baldızının figürleri bulunan tişört hediye etti. Tuğba Say, tek başına yapabileceği bir fayda olmadığını, ancak üç Müslümanın öldürülmesi nedeniyle en azından destek vermek için havalimanına geldiğini söyledi.