Kayseri Valiliği’nin davetlisi olarak, şehrin kültürel, doğal ve yöresel zenginliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen İnfo Tur kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen gazeteci çift 'Gesi Bağları' türküsü ile ünlü Gesi beldesinde temsili olarak nikâh tazeledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde seyahat yazarlığı yapan ve Kayseri Valiliği daveti ile gelen Devin Galaudet ve eşi Morgana Rae, dünya genelinde seyahat ettikleri her ülkede temsili evlilik töreni yapma geleneklerini, Kayseri’nin ünlü beldesi Gesi’deki 680 yıllık tarihi evde gerçekleştirdiler. Gelin ve damadın Gesi yöresine ait yöresel kıyafetleri giydiği ve gelinin at üzerinde nikâh alanına geldiği temsili evlilik töreninde çiftin temsili olarak nikâhını İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş gerçekleştirdi. Taymuş, yoğun programı nedeniyle Vali Orhan Düzgün’ün katılamadığını ve çifte ömür boyu mutluluklar ilettiğini belirtti. Taymuş; tarihi bir mekânda, Kayseri’nin bağları ile ünlü Gesi beldesinde çiftin temsili nikâh törenini gerçekleştirmenin ve bu tören vasıtası ile ilin tanıtımına katkıda bulunmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Temsili evlilik töreninde konuşan çift, daha önce ziyaret ettikleri 11 farklı ülkede bu töreni düzenlediklerini, Türkiye’nin ise bu töreni düzenledikleri 12’nci ülke olduğunu ve böylesine otantik ve tarihi bir beldede bu töreni gerçekleştirmiş olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Amerika’da ünlü seyahat yazarları olan çift ayrıca Türkiye’de yöresel kıyafetler ile gerçekleştirmiş oldukları bu düğünün unutulmaz bir an olduğunu dile getirerek, buraya geldikleri günden beri kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Kayseri Valisi Orhan Düzgün’e ve yetkililere minnettar olduklarını ifade etti.