Sarıyer’de bulunan Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Polisle saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Kadın saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganın daha sonra öldüğü iddia edildi.

İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce saat 07.00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. İddialara göre, konsoloslukta görevli güvenlik görevlilerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken ilk belirlemelere göre yaralanan güvenlik görevlisi olmadığı öğrenildi. Şahısları yakalamak için polis ekipleri çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Kadın saldırganın saklandığı evin etrafını çeviren polis ekipleri eve operasyon yaptı. Operasyona Bomba İmha Uzmanı da katıldı.

Yaralı olarak sedye ile evden çıkartılan kadın saldırgan ambulansa alındı. Saldırganın ambulansta hayatını kaybettiği iddia edildi. Polis ekiplerinin evde ve Amerikan Konsolosluğu çevresindeki inceleme ve araştırması sürüyor. Polis, ikinci saldırganı yakalamak için operasyonlarını devem ettiriyor. Bomba imha ekipleri olay yerindeki şüpheli bir paketi de fünye ile patlattı.

Görgü tanıkları da biri kadın iki kişinin konsolosluğa silahlı saldırı düzenlediğini ve polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığını aktardı. Vatandaşlar, polisten kaçan kadın saldırganın biri eve sığındığını aktardı.