Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Karayolları tarafından yapımına başlanan yolun Kavaklık tali çıkışının trafiğe kapatılması mahalle halkı ve sürücülerin tepkisine neden oldu.

Ereğli'de Potbaşı mevkisinden Kepez mahallesine kadar olan yolda başlanan çalışmaların sonuna gelinirken, karayolları tarafından Yeşiltepe Kepez, Volkswagen kavşağı, Solak köyü yol ayrımı ve Göçmenler kavşağı gibi önemli geçiş noktaları trafiğe kapatılmıştı. Karayolları tarafından ihale edilen yol yağım çalışmalarını alan firma, Karayolları projesi çerçevesinde Kavaklık mahallesinden geçişi sağlayan tali yolu da trafiğe kapatması başta mahalle halkı olmak üzere araç sürücülerinin büyük tepkisini çekti. Mahalle halkı bağlantı yolunun kapatılması ile Kepez mevkisine kadar gidip dönmek zorunda kalacaklarını ve yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını istedi. Vatandaşlar konuşmasında "Burası ana yola çıkan tek yol olarak kalmıştı. Onu da kapattılar. Çarşıya inmek için bir dünya yol gideceğiz. Bu yapılan yanlış" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bazı mahalle halkı da yolu kapatan firma çalışanlarının mahalle arasından geçtiği sırada tepki göstermesi de kameralara yansıdı.

Yolun kapalı olduğu bilmeyen araç sürücüleri mahalle halkının uyarısına rağmen yoluna devam ederken, pikap ve iş makinesi ile yolun kapalı olduğunu görünce geri dönmek zorunda kaldı.