Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin yani bahar döneminin kayıt yenileme tarihleri yaklaşıyor. Kayıt yenileme tarihleri ve tüm detayları haberimizde..

Günümüzde değişen ve gelişen eğitim ve öğretim sistemleri, farklı koşullarda eğitim hayatına devam etmeye çalışan birçok öğrenciye çeşitli avantajlar sunmaktadır. Açıköğretim eğitimleri de bu avantajlardan en kapsamlı olan sistemdir. Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne bağlı olan devlet üniversiteleri tarafından yürütülen bir sistem olan Açıköğretim Fakülteleri tarafından sağlanan eğitim olanağı, Türkiye'de en az örgün eğitim olanakları kadar ilgi çekmiştir ve milyonlarca öğrenci eğitimini açıköğretim fakültelerinden sağlamaktadır. Çünkü her öğrenci aynı koşullarda eğitim hayatını tamamlamamaktadır. Pek çok sorun veya şart sebebi ile bizzat örgün eğitime dahil olamayacak öğrenci, eğitimini uzaktan tamamlayabilsin ve meslek ve diploma sahibi olabilsin diye devlet, açık öğretim fakülteleri alanını hizmet olarak sunmuştur. Ve aynı zamanda bunun klasik eğitim sisteminden tek farklı uzaktan tamamlanan bir eğitim metodu olması. Bunun dışında dahil olunan ön lisans ya da lisans bölümlerinden gerekli sınavlara girip gerekli puanları alarak ve meslek için yeterliliği kanıtlayarak diploma sahibi olabilen adaylar, yalnızca eğitimi fakülte dersliklerinde değil, evinde ya da işinde tamamlar. Sınavlar ise klasik eğitim gibi bir dönemde iki defa, vize ve final sınavları olarak yapılmaktadır. Dönem sonunda yeterlilik sağlanmadıysa bütünleme sınavları yapılmaktadır. Öğrenciler sınavlara hangi şehirde bulunuyorsa o şehrin Açıköğretim Sınav Merkez'lerinde belirlenen yerlerde girerler. 

Türkiye'de Hangi Üniversitelerde Açıköğretim Fakülteleri Bulunur?
 
Her ne kadar yoğunluk ve talep bakımından klasik eğitim sistemi kadar ilgi gören bir eğitim şekli olsa da, klasik eğitim veren devlet ya da özel okul sayıları gibi çok sayıda açıköğretim fakültesine sahip devlet üniversitesi bulunmamaktadır. Ama her birine binlerce, hatta milyon küsur öğrenci kayıt olmaktadır. Türkiye'de yalnızca 3 devlet üniversitede açıköğretim fakültesi bulunmaktadır. Bunlar; Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi. Sadece Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bile 1.5 milyon öğrenci kayıtlıdır.
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin Kayıt Yenileme Dönemi Hangi Tarihler Arasındadır?

 
Senenin belli zamanlarında yapılan sınavların ardından on beş tatil ile ayrılan bir eğitim ve öğretim dönemlerinin başlamasından önce kayıt yenileme dönemleri vardır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne yaklaşık olarak bir buçuk milyon öğrenci kayıtlıdır. Ve bu adaylar güz dönemini arkalarında bırakmalarının ardından 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin bahar dönemine girmeye hazırlanmaktadırlar. Bahar dönemine girmeden önce tatil esnasında kayıt yenileme dönemine girmektedirler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin kayıt yenileme tarihleri açıklanmıştır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin kayıt yenileme 13 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacaktır. 24 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar devam edecek olan Anadolu AÖF kayıt yenileme zamanı 11 gün sürecektir.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kayıt Yenileme Ücretlerinin Ödeneceği Bankalar
 
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemlerinde belli bir harç ödenmektedir. Bu ödemeler, posta havalesi, banka havalesi, EFT gibi işlemlerle yapılması kabul edilmeyen ödemelerdir. Bu ödeme bilgileri, derslerin yenilendiği ekle-sil sayfasında ve Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer almaktadır. Kayıt Yenileme yapan öğrenciler 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi öğretim gideri ve öğretim ücreti-öğrenci katkı payı ücretlerini kayıt yenileme tarihleri arasında kredi kartıyla ya da banka kartıyla yapabilir. Bu ödemeleri Ziraat Bankası ATM'lerinden, şubelerinden ve internet bankacılığı hizmetlerinden yararlanarak yapabilir. Kayıtların mazeret tarihleri ise 24 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir. Öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir ayrıntı bulunmaktadır: kayıt yenileme tarihlerinin son günü provizyon işlemleri nedeniyle kredi kartı ile işlem yapılmamaktadır.