Terör ve organize suçla mücadele uzmanı eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, Konya’da bu sabah gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin Twitter hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu.

Operasyonun sebebi için "Hırsızlar kimi şikayet eder, elbette kendilerini yakalayan polisleri. Bu hırsızları da yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti." yorumu yapan Atayün, gözaltına alınan isimleri de paylaştı. Atayün, şikayetlerin yanı sıra dosyada 'meslektaşlarını ihbar eden kadrolu 2 ihbarcı baba-oğul avukat var: Hasip ve Şamil Şenalp' olduğunu kaydetti.

Anadolu Atayün'ün bu sabah attığı tweetler şu şekilde:
    "Şimdi yazmasam havuzun yalancı kalemleri yine döktürüp günahlarına günah katacak. En iyisi doğru bilgiler verelim.
    Bir kısmı Yargıtay'da cezaları onanmış, bir kısmının onanmak için dosyaları bekleyen hırsızların şikayetiyle Konya'da operasyon başladı.
    Hırsızlar kimi şikayet eder, elbette kendilerini yakalayan polisleri.
    Bu hırsızları da yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti.
    Ancak bizim hırsızların dosyaları kalın, suçları da kabarık olduğu için onlara verilen bir sürü ismi de bizim yanımıza eklediler.
    Her ne kadar gece Ankara'da otelimin etrafındaki polisleri gördüğümü yazsam da belki Mersin'e ışınlanmışımdır diye sabah eve polisler gelmiş.
    Neyse benim için yorulmayın ben gelirim diyorum ama işte kendileri yakalayıp Efkan Efendiden aferin kapacaklar ya çabalıyorlar garibanlar.
    Şu ana kadar duyabildiğim kadarıyla Ankara'da Komiser Samed Özcan, Konya'da polis memuru Mehmet Özmen, Urfa'da polis memuru Yücel Özaşık alındı.
    Dosyada bizim hırsızların sikayetlerinin yanı sıra meslektaşlarını ihbar eden kadrolu 2 ihbarcı baba-oğul avukat var: Hasip ve Şamil Şenalp.
    Yine işadamları ile avukatlar olduğunu öğrendim. Meselâ Konya'nın en eski ve tanınmış avukatlarından Abidin Gürsoy listedeymiş.
    Konya KOM Müdürü Ali Loğoğlu, personeli benim için yorma; ne emrindeki İlker Belen amirin ne de başındaki acemi müdürlerinin dolduruşuna gel."