Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Erhan Kahraman, Türkiye'nin hızla hukuk devleti olma özelliğini yitirdiğini, bunun yerine terörle anılan bir devlet haline dönüştüğünü iddia etti. Dünya Barış Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Karaman, "Ülkemizde her gün acımasızca yaşanan terör olayları var. Dünya Barış Günü'nde ülkemiz, komşularıyla ve bölge ülkeleriyle kavgalı. Savaştan kaçan milyonlarca insana evsahipliği yapmaya çalışan bir konumda. Her an bir yerde olay yaşanacak endişesi yaşayan, küçük bir çocuğun unuttuğu okul çantasını bile bomba olarak gören insanların yaşadığı bir ülke durumuna geldik." dedi.

'TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERE SESLENİYORUZ'

Dünya Barış Günü'nü her fırsatta dile getirdiklerini belirten Kahraman, "TBMM'ye çağrımızı tekrarlıyoruz. Bugün ortada olan terör gerçeği ile öncelikle kendilerinin mücadele etmesi gerektiğini unutmuş görünen 550 milletvekilimize sesleniyoruz. Gerçeği kabul ederek, bu gerçekle mücadele etmesi gereken öncelikli kişilerin kendileri olduğunu, bunun için seçildiklerini, millet tarafından bunun için görevlendirildiklerini bilmelerini, anlamalarını istiyoruz. 550 vekilimiz bilmeliler ki bu milletin asılları şu anda kan ağlıyor.
Bizler sabah barış, kardeşlik dolu güne uyanmak, sevgi ve dostluk dolu günleri yaşamak istiyoruz. Biz ülkemizde dili, dini, mezhebi, ırkı, mesleği, yaşı, konumu, görevi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımızın terör olaylarında ölmesini değil, sınırları içinde yaşayan tüm insanların kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Biz sorunsuz, komşuları ile barışık bir Türkiye istiyoruz. Biz coğrafi konumu itibariyle Ortadoğu'nun lideri, Avrupa’ya örnek bir Türkiye istiyoruz. Dünya Barış Günü'nde başta ülkemiz olmak üzere tüm Dünya ülkelerinde barışın, çıkarların değil, koşulsuz barışın konuşulduğu 1 Eylül sabahlarına ulaşmak istiyoruz." şeklinde konuştu.