Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Festivali, 14 Mayıs 2015 tarihinde Eskişehir Anemon Otel’de yapılacak. “Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” kapsamında düzenlenen festivalde, animasyon sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren birçok etkinlik düzenlenecek.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek hedefiyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), gelişen sektörlere destek vermek ve girişimcilerin önünü açmak adına Türkiye’de çizgi film sektörü için ilki gerçekleştirdi ve 1. Anadolu Çizgi Film Yarışması düzenledi. Öğrenci, amatör, profesyonel herkesin katıldığı yarışmanın ödülleri ise 14 Mayıs 2015 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen Animasyon Festivali’nde sahiplerini bulacak.

Bu yıl serbest tema ile başlayan yarışmaya, sektörün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlarının yanı sıra festivalde bir dizi etkinlik, seminer, workshop olacak.

“Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” kapsamında düzenlenen festivalde Oscar adayı kısa filmlerin üretim süreçleri, yapımcı ve yönetmenlerinin anlatımıyla festival workshoplarına konu olacak. Onur Şentürk, Ayşe Şule Bilgiç gibi ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış animasyon sanatçılarının söyleşilerinin yer alacağı festivalde, yurtdışından Deck13 Interactive’in kurucu ortağı Dr. Florian Stadbauer ise Gamification hakkında konferans verecek.