Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi, Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde hayatını kaybedenler için Antakya Fatih Camii'nde teravih namazı sonrası, gıyabi cenaze namazı organize etti.

Mamaz sonrası açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Güllebağatur, Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin yıllardır devam ettiğini belirtti. Güllebağatur, “Doğu Türkistan’da olup bitenlerin dünya kamuoyu ile paylaşılmasına imkân verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesi sağlanılmalıdır. Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetimi uyarılmalıdır.” dedi.

Mısır, Suriye, Arakan ve Filistin başta olmak üzere daha birçok ülkede Müslüman kanı akıtıldığını hatırlatan Güllebağatur, Türkiye'nin Suriye'de bir bataklığın içine çekilmek istendiğini kaydetti. Hüseyin Güllebağatur, "Türkiye, Irak ve Suriye politikasında bir tuzağın içine düşmüştür. İzlenen politikalar başta İsrail olmak üzere emperyalizmin ekmeğine yağ sürmüştür. Türkiye bölgede huzur ve barış istiyorsa mutlaka ama mutlaka ABD, AB, BM ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır.” diye konuştu.

Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu, çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasından sonra dua etti.

Gıyabi cenaze namazına Saadet Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı ve GİK üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Musta Eğe, İl Müfettişi Hamza Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Hatay İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yolcu, Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu ve bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.