Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in Eskişehir'de üniversite kampüsündeki amfi tiyatroda düzenlenen söyleşisi sonrasında olaylar çıktı. HDP'li bir grup ile karşıt grup arasında arbede yaşandı.

Tuncel'in amfi tiyatrodaki öğrencilerle yaptığı söyleşi sonrasında dağılan kalabalık ile kampüs içerisinde bir grup karşıt görüşlü öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. TOMA'lı Çevik Kuvvet polisleri kampüs içerisinde ve dışında güvenlik önlemi aldı. HDP’li grup ile polisler arasında da yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polisler, yerleşkeden çıktı. Ardından KYK önünde asılı olan HDP bayraklarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce indirildiğini fark eden grup, bayrakları indiren kişilerin yurda girdiğini öne sürerek yurt içerisine girmek istedi. Yurt kapısında özel güvenlik görevlileriyle yeniden arbede yaşayan HDP’li grup, yurt içerisine girdi. Bir süre yurt içinde dolaşan grup dışarı çıktı.

Bu sırada yurtta bir hasta için olay yerine gelen 112 Acil servis ambulansını fark eden grup ambulansını durdurup karşıt görüştekilerin dışarıya çıkartılıp çıkartılmadığını kontrol etti. Ambulansta bulunan astım hastası bir öğrenci ambulansla hastaneye götürüldüğünü gören grup daha sonra dağıldı.