Türkiye Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Arslan, siyasi iktidarın, sözde çözüm süreciyle 'analar ağlamasın' derken babaları ağlattığını söyledi. Sözde çözüm sürecinin geçen süre içinde bir siyasi oyun olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü belirten Arslan, "Analar ağlamasın diye başlatılan sözde çözüm süreci babaları ağlattı. 20 günlük kundaktaki bebeleri babasız bıraktı." dedi.

Son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili dernek binasında gazilerle birlikte açıklama yapan Arslan, "Diyarbakır'da mektup okumalı, Nevruz ateşinden atlamalı, Şivan Perver ve Mesut Barzani'yle halay çekilerek başlatılan sözde çözüm sürecinin terör örgütünü daha güçlü hale getirdiğini" kaydetti. Milletçe ne olduğu bilinmeyen 2 yılı aşkındır 'analar ağlamasın denilerek' dillendirilen sözde çözüm sürecinin 7 Haziran seçimleriyle birlikte siyasi irade tarafından başlattıkları gibi bitirdiklerinin görüldüğünü belirten Arslan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Aman çözüm süreci bozulmasın, akamete uğramasın denilerek terör örgütünün yol kesmesinden kimlik kontrolüne hatta kendi yargısını oluşturmasına kadar göz yumuldu. Çözüm süreciyle terör örgütü daha güçlü hale geldi. Muhatap alınması terör örgütünü siyasi arenada güçlü hale getirdi. Tükenme noktasına gelen terör örgütünün sözde çözüm süreciyle toparlanarak güçlenmesi sağlandı. Devletimizi tehdit eder hale gelen terör örgütünü lanetliyoruz. Köylere ambulans çağıran teröristler sağlık personelini kaçırma, araçları ateşe verme, polis ve askerimize hain, kalleş ve kahpece saldırılarla şehit etmektedirler. Analar ağlamasın diye başlatılan sözde çözüm süreci babaları ağlattı."

"EĞER DEVLET KURUMLARI KORUMAKTAN ACİZSE GÖREV TÜRK MİLLETİNE DÜŞER"

Son günlerde ardı arkası kesilmeyen PKK, IŞİD ve diğer terör örgütü saldırılarının artık boyut ve şekil değiştirdiğinin altını çizen Arslan, henüz daha doğmamış bebeleri öksüz bırakanları lanetlediklerini ifade etti. Terör örgütüyle sözde 'analar ağlamasın' politikalarıyla müzakere masalarına oturanların teröristlerle aynı kefeye koyulduğunu belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet milletiyle vardır ve bir bütündür. Halkın milli birlik ve beraberliğini ve güvenliğini eğer devletin kurumları korumaktan acizse o halde görev Türk milletine düşer. Hiç kimse unutmasın, bu vatan sahipsiz değildir. Milyonlarca şehidin kutsal ruhunun dolaştığı aziz Anadolu toprakları sahipsiz değildir ve son sözü de her zaman Türk milleti söyler. Eşkiyalar, teröristler söylemez. Ülkemiz dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da nasıl sahipsiz değilse bugün de sahipsiz değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Polisimize, askerimize ve sivil vatandaşlarımıza yapılan her türlü terör saldırısını gaziler olarak lanetliyoruz."