Mersin’in Anamur ilçesinde domuz gribi teşhisiyle tedavi gören avukat Hüsnü Uysal (31) müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Anamur ilçesinde 2 ay önce gribal enfeksiyon nedeniyle tedavi gören avukat Hüsnü Uysal, cuma günü Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tahlillerinde H1-N1 virüsüne rastlandığı iddia edilen Uysal, domuz gribi teşhisiyle Anamur Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Genç avukat, Anamur Devlet Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Avukat Uysal cenazesi Anamur Adliye Sarayı önünde düzenlenen törenin ardından Güleç Mahallesi mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANAMUR’DAKİ DOMUZ GRİBİ VAKALARI VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR

Öte yandan Anamur ilçesindeki yaşanan domuz gribi vakalarının vatandaşları tedirgin ettiği bildirildi. Anamur’un Evciler köyünde yaklaşık bir ay önce bir kadının da domuz gribi teşhisi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaşar K. isimli bir vatandaşın da domuz gribi teşhisi ile Mersin Devlet Hastanesi enfeksiyon bölümündeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Yaşar K.’nın yakını Mustafa Taşkın ilçe halkı olarak yaşananlardan tedirginlik duyduklarını kaydetti.

Mersin Devlet Hastanesi’ne gelerek Yaşar K.’nin durumu hakkında bilgi alan ve aynı hastanede daha önce doktorluk yapan MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz ise domuz gribi vakası ile ilgili Anamur’dan kendilerine şikayetler geldiğini ifade ederek, durumu Sağlık Bakanlığı’na aktardıklarını söyledi.