Kağıthane'de bir anaokulunda, 2,5 yaşındaki kız çocuğunun gözüne taç battığına ilişkin açıklama yapan okulun kurucusu Asiye Yavuz, ihmal iddialarını reddetti. Yavuz, "Konuyla ilgili öğretmenlerden bilgi alarak derhal Milli Eğitim'e bilgi verdik. Tacın çocuğun kendisine ait olduğunu düşünüyoruz." dedi. 36 aydan daha küçük çocuklara eğitim verme ruhsatının bulunmadığı iddialarına ilişkin de 3 yaşına yakın çocukları bütün anaokullarının aileye yardım amaçlı kaydettiğini söyledi.

Kağıthane’de bulunan Pembe Maviş isimli anaokulunda 2.5 yaşındaki Ece Bıçakçı isimli çocuk yatağında yattığı sırada gözüne taç batmış ve hastanelik olmuştu. Konuyla ilgili bazı gazetelerde çeşitli iddialar yer aldı. Bu iddialara cevap veren okulun kurucusu Asiye Yavuz, ailenin ihmal iddialarını yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapah Yavuz, “Üzücü bir kaza. Olayın nasıl gerçekleştiğini görmediğim için net bilmiyorum. Ben kurucusuyum, dışarıdaydım. Öğretmenler tarafından arandım. Üzücü bir kaza yaşandığını, küçük öğrencimiz Ece Bıçakçı’nın gözüne bir taç battığını söylediler. Hastaneye gittiklerini söylediler. O sırada ben yönlendirdim, hemen akabinde ben gittim, velilere haber verildi. Onlarda geldiler. Ciddi bir şey olduğu için daha kapsamlı bir hastaneye yönlendirdiler. Ondan sonraki süreçte zaten velilerle beraber saat 06.00’a kadar ameliyata alınmasını bekledik. 06.00'da ameliyata alındı. Tekrar dikişlerinin alınma süreci olacak onu bekliyoruz. Daha tam net bilgisi yok. Uyku saatinde yemekler yendikten sonra, eller yıkandıktan sonra çocuklar uykuya yatırılmış. Bu süreçte aynı odada iki öğretmen bir gözlemci bulunuyor. Öğretmen ve gözlemci çocukların yanına yatıyor. Ece Bıçakçı öğrencimiz kendi başına uyuduğu için o da yanlarında yatıyor. Hepsi aynı odada yatarken bir anda çığlık kopuyor. Daha uyuma sürecine geçmeden çocuğun yanına koşuluyor. O sırada kucağa alındığında bir taç düştüğü söyleniyor. Bizde bu tacın battığını kendi tarafından batırıldığını düşünüyoruz. Yani yatan insan hareket halindekini görmez zaten.” ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN ANAOKULLARI 3 YAŞINA YIKAN ÇOCUKULARI KAYIT YAPAR'

36 aydan küçük çocuklara eğitim verme ruhsatının bulunmadığı iddialarına cevap veren Yavuz, “Milli Eğitim’e bağlı bütün anaokulları için geçerli. 3-6 yaş için hizmet verirler. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıyız. Ve sürekli teftiş ediliyoruz . Müdüremiz bir inisiyatif kullanarak veliye yardımcı olmak babında 3 yaşına çok yakın, 3 yaşını doldurmamış öğrencileri kaynaştırma öğrencileriyle vesaire alabilir. Bunu da bütün anaokulları yapıyor.” dedi.

Olayın ardından sorumlu öğretmenin işten çıkarıldığı iddialarıyla ilgili de konuşan Yavuz, “Öğretmenimiz işten çıkarılmadı. Zaten o gün veli bizden öğrendi. Veli tarafından da söylendiği gibi 8 Ağustos'ta işten çıkacağı biliniyordu. Çünkü biz zaten sezonluk anlaşma yaparız öğretmenlerle. Temmuz'da sondu, zaten ayrılacaktı. 5 gün önce böyle bir kaza olması tabi üzücü. Bir ay önceden duyurulmuştu zaten velilere. Veli de bunu biliyordu.” şeklinde konuştu.

Olayın yaşanmasının ardından konuyla ilgili bir tutanak tutarak durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kendilerinin bildirdiklerini ifade eden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olay yaşandığında Cuma günüydü. Haftasonu da geçmek zorundaydı. Hemen pazartesi konuyla ilgili öğretmenlerden bilgi alarak tutanak tutup Milli Eğitim'e götürdük. Herhangi bir gizleme veya saklama gibi bir durum yok. Gayet ciddi bir şekilde ele alıyoruz. Kendi çocuğumuz gibi, kendi sıkıntımız gibi ele alıyoruz bu olayı. Bütün kaza anını, odada bulunan öğretmenlerin bilgileriyle 'mışlı' cümle kurmadan herkes gördüğünü anlatarak bir tutanak tutuldu. Ve bu tutanak Milli Eğitim'e götürüldü.”