Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yargı kendi içinde sorununu çözer ve adaleti sağlar. Ama bir mahkemenin verdiği kararı ‘ben uygulamayacağım çünkü o mahkeme kararını tanımıyorum’ demek demokrasilerde olmaz. Doğru değil. Bu bir anayasal suçtur." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından Kemerhisar beldesinde belediye tarafından yaptırılan konut inşaatının temel atma törenine giderken vatandaşların ısrarı üzerine Bor ilçesine uğradı. Burada bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu'na çay ikram edildi.

Burada, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu 62 polis hakkında 32. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının uygulanmaması konusunda sorulan bir soruya Kılıçdaroğlu, "Yargı kararlarının uygulanması lazım. Yani Anayasa'da kesin hüküm. Bütün demokratik ülkelerde bir mahkeme bir karar verdiği zaman, o karara herkesin karara uyması gerekiyor. Mahkemenin kararı yanlışsa, onu yine kendi prosedürü içinde, yargının bu kararı ya da bu sorunu çözmesi gerekiyor. Zaten asliye hukuk mahkemeleri, sulh hukuk mahkemeleri, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için var. Yargı kendi içinde sorununu çözer ve adaleti sağlar. Ama bir mahkemenin verdiği kararı ‘ben uygulamayacağım çünkü o mahkeme kararını tanımıyorum’ demek demokrasilerde olmaz. Doğru değil. Bu bir anayasal suçtur. O adalete olan güveni de temelinden sarsar." cevabını verdi.

Mahkemelerin, kararını vicdanına göre adaletle vermesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Varsa bir yanlışlık mahkeme kararında, itiraz edersiniz, üst mahkemeye gidersiniz. Üst mahkeme ya kararı onaylar veya kararı bozar, gereği yapılır. Yani yargı kendi içinde kendi sorununu çözer. Yürütme organı yargının sorununu çözmeye kalkarsa bu yargıda sorun yaratır. Yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmüş oluruz." açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Belediyesi'nin yaptırdığı 343 konut projesinin temel atma törenine katıldı.