Çarşamba Çınarlık mevkiinde anayolda karşıya geçmeye çalışan kadına araba çarptı. Kazada yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre kaza saat 14.45 civarı Çarşamba Samsun Karayolu, Çınarlık Havalimanı Kavşağında meydana geldi. Selahattin Seyis (1940) yönetimindeki 16 JLT 07 plakalı araç, yeşil ışığın yanmasıyla Samsun istikametine seyretmeye başladı. Yaya geçidinin 15 metre ilerisinde yolun karşısına geçmeye çalışan M.Ş.'yi (1950) fark eden sürücü, kadına çarpmamak için uğraşsa da kaza meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle düşen kadın, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen M.Ş.’nin, ayaklarında kırık ve çeşitli yerlerinde ezikler olduğu belirtildi.

Kaza anını anlatan sürücü Selahattin Seyis (1940) şöyle dedi: ”Trabzon’dan Bursa’ya gidiyordum. Çarşamba Havalimanı kavşağına yaklaştım. Işıklara gelirken yavaşladım. Ana yolda bana yeşil ışık yanıyordu. Ben de devam ettim. Hızım da saatte 60/70 kilometre civarındaydı. Tam yaya geçidini geçince 15 metre kadar önümde kadını fark ettim. O da koşarak yolun karşısına geçmeye çalışıyordu. Gene de elimden geleni yaparak ona çarpmamaya çalıştım. Fakat önüme çıktı. Hiçbir suçum olmadığı halde çok üzüldüm. Allah’a şükür hayatta.” Kazada, kadının şikayetçi olmadığı da öğrenildi.