Alınan bilgiye göre, Sumaklı, Kuzgun, Camuzluk, Boynuyoğunlu ve Köleli köylerinde etkili olan sağanak, ana ve ara yolların zarar görmesine neden oldu. Vatandaşlara zor anlar yaşatan sağanak, tarım alanlarına da zarar verdi.

Kaymakam Alper Çifci, toprak kaymalarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Çifci, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Çifci, sıkıntı olan yerlerde başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sağanak nedeniyle bazı mahallerde ana ve ara yollarda kapanmalar oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Andırın Belediyesince başlatılan çalışmalar sürüyor. Özellikle Sumaklı Mahallesine bağlı Bössek yerleşim alanında büyük obruklar oluştu. Burada da çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor."

Çifci, İl Afet, Acil Durum Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğünün olay nedeniyle bilgilendirildiğini anımsatarak, zarar gören ekili alanlarda da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.