Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 17.42'de gerçekleşen ve merkez üssü Andırın ilçesine bağlı Kuzgun köyü olarak kaydedilen deprem, ilçe merkezi ve civar köylerde de hissedildi.

Kaymakam Alper Çifci, deprem bölgesinde evi hasar gören vatandaşları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılacağını belirten Çifci, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Depremin merkez üssü Kuzgun köyü yakınındaki Akçakoyunlu köyünde de bazı evlerin duvar ve çatılarının çöktüğü, bazı evlerde de çatlaklar oluştuğu belirlendi.

Köyün Fatmalı mezrasındaki Kalender ve Yeter Aslantaş çiftinin yaşadığı iki katlı ahşap evin mutfak kısmındaki duvar da yıkıldı.

Kalender Aslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem olduğunu anda büyük bir ses duyduğunu ve paniklediklerini söyledi.

O sırada mutfakta olmadıklarını sevindiklerini ifade eden Aslantaş, "Allah kimseye böyle bir korku yaşatmasın. Evimizde hasar oluştu" dedi.

Yeter Aslantaş da ev sallandıktan sonra şiddetli gürültü duyduklarını, o sırada mutfakta olmadıkları için şükrettiklerini kaydetti.

Evinde yalnız yaşayan Hatice Gürbüz ise namaz kıldığı esnada depremi hissettiğini belirterek, "Depremden sonra evin odalarına baktım. Bazı yerlerde çatlaklar ve açılmalar olmuş" şeklinde konuştu.

Depremin korkusunu üzerinden atamayan bazı vatandaşlar dışarıda ateş yakıp ısındı. TEDAŞ ekipleri de olası bir tehlikeyi karşın hasar gören evlerin elektriğini kesti.