Öğretmen evi alt  salonunda düzenlenen Tirşik Şölenine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, KSÜ Rektörü Durmuş Deveci, Baro Başkanı Vahit Bağcı,  Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten Ak Parti  Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayları, Kurum Müdürleri İle Kahramanmaraş’ta yaşayan Andırınlılar katıldı.

Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını Andırınlılar Dernek Başkanı Ahmet Kolutek yaptı. Kolutek yapmış olduğu konuşmada şölenlerin ve Tirşik Şöleninin öneminden bahsetti.
Programda, Prof. Dr. Kadir Saltalı botanik açıdan tirşik bitkisi ve Doç. Dr. Sinan Dayısıoğlu bilimsel ve teknik açıdan tirşik hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Kahramanmaraş’taki Andırınlılara ve konuklara Tirşik ve Pilav ikramı yapıldı. Öğretmenevi alt salonunda gerçekleştirilen şölene katılımcıların büyük ilgi göstermesi nedeniyle davetlilerin bir kısmı yer bulmakta zorluk çekti.
Daha sonra Köy seyirlik Oyunları ve Andırın Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterisi katılımcılara güzel bir akşam yaşattı.
Program Halk Ozanları dinletisi ile son buldu.