Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde anız yakmak istediği iddia edilen kişinin yaktığı ateş ormana sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri ileKarabük'ten havalanan helikopter yangına müdahale etti.

Yangın, Ereğli'ye bağlı Göktepe altı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre arazisinde anız yakmak isteyen bir kişi, yangının büyümesini engelleyemeyince alevler ormana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangına mahalle halkı hortumlarla müdahale etmeye çalışsa da başarılı olamadı. İtfaiye ve orman işletme müdürlüğüne haber verildi. Olay yerine gelen ekipler ve Karabük'ten gelen helikopter denizden aldığı su ile yangına havadan müdahale etti. Yangın evlere ve ormanın üst kısmına sirayet etmeden söndürüldü. Jandarma ekipleri olayla ilgili tahkikat başlattı.

Yangına hortumla müdahale etmek isteyen mahalle halkından Gülşah Öztekin, yangının evinin hemen kenarında çıktığını ve zamanında müdahale yapılmasaydı evinin yanabileceğini söyledi. Öztekin, yeri yeni alan komşusunun ateş yaktığını ileri sürerek, "Komşumuz burayı yeni almış. Ev yapmak için almış. Burada imarda yol çıkmadı. Valla ne amaçla yaktığını bilmiyorum. Yeri temizlemek amacıyla mı yaktı, ağaçlar temizlensin diye mi yaktı bilmiyorum. Kötülük de düşünmek istemiyorum. Ama sonuçta bir ev var, insan yaşıyor. Evde çocuklarımla yalnızdım. Birden alevlerin yükseldiğini gördüm. 'Yakma' diye bağırdım. İtfaiyeyi çağırmasını söyledim. Hortumları uzattım. Köpekler buradaydı. Alevler dibimize kadar girdi. Köpeklerimi zor kurtardım. Sonra o panikle ne yapacağımı bilemedim. Yardım edin diye bağırmaya başladım. İtfaiyeler geldi. Helikopter de geldi. Denizden su alıp tuzlu suyla söndürdü buraları. Bu havada ateş mi yanar? Verilmiş sadakamız varmış." dedi.