Diyarbakır’da çıkan anız yangınına müdahale eden 500 bin TL değerindeki itfaiye aracı, alevler arasında kaldı. Şoförün atlayarak kurtulduğu yangında itfaiye aracı kül oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye aracı, Sur ilçesine bağlı Kırmasırt Köyü’nde çıkan anız yangınına müdahale ederken yandı. Kırmasırt Köyü’nde 20 Haziran’da çıkan anız yangınına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 8 itfaiye aracı ve 30 personel müdahale etti. Zamanında yapılan müdahale ile bölgede bulunan yaşam alanlarının zarar görmesi engellenirken, yangının geniş alana yayılması ve rüzgarın kuvvetli esmesinden dolayı söndürme çalışması yapan bir itfaiye aracı alev alarak yandı.

İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Reşat Bakan, yangının kasıtlı yakılan anızlar sonucu çıktığını belirterek, “8 araçla bu bölgeye müdahale etmiş olmasaydık, bu bölgenin tümünü kaybedebilirdik. Özellikle aşağıda bir benzin istasyonu var. Zamanında müdahale edilmesiydi, o benzin istasyonuna sirayet etmiş olsaydı, bu çevredeki yerleşim alanlarının tümünü maalesef kaybedecektik. İtfaiye Daire Başkanlığı adına ricamız vatandaşlarımızdan kasıtlı anız yangınları çıkarmasınlar. İtfaiye aracının tümü yanmış durumda. Bu Diyarbakır’ın zararına, Diyarbakır halkının zararınadır.” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari ise tarlalarda ekin biçildikten sonra kalan anızları yakmanın birçok tahribata yol açtığını belirtti. Suvari, “Anız yakmadan dolayı petrol ve LPG istasyonları ile yangına müdahale eden itfaiye araçları da yanmaktadır. Geçen hafta içinde İdil ve Nusaybin’de, bu hafta Çınar’da itfaiye aracı anız yakmalarından dolayı tamamen yandı. İtfaiye araçlarının maliyeti 500 bin TL’dir. Çevresel felaketler ve yangınlar olmaması için anız yakılmalarına karşı yurttaşlarımızı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.