Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan bir hayvan çiftliği yılanların istilasına uğradı. Çiftlik çalışanı, çevrede devam eden anız yakılmaları ve hava sıcaklığı nedeniyle çiftliğe yönelen yılanlardan tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.

Olay Kahta’ya bağlı Çıralık Köyü OSB civarında bulunan bir çiftlikte meydana geldi. Çiftlik çalışanı Nevzat Altın, hayvanlara yem vermek için ahıra gitmek istediği sırada yolda 2 adet yılanın saldırısına uğradığını ve yardımına gelen iş arkadaşı Mustafa Öztürk ile birlikte av tüfeğiyle vurarak yılanları öldürdüklerini ifade etti.

ANIZ YANGINLARI YILANLARI SERİN YERLERE ÇEKİYOR

Yılanların son zamanlarda çevrede yaşanan yoğun anız yakılmaları veya aşırı sıcaklar nedeniyle serin yer olarak gördükleri için çiftliğe gelmiş olabileceklerini ifade eden çiftlik çalışanı Nevzat Altın, “5-6 yıldır bu çiftlikte çalışıyorum. Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık. Hayvanlara yem vermek için ahıra doğru giderken birden yılanların saldırısına uğradım. Bir taraftan elimde bulunan kürekle kendimi korumaya çalışırken diğer taraftan iş arkadaşımdan yardım istedim. İş arkadaşım Mustafa Öztürk av tüfeği ile hemen yardıma geldi ve iki yılanı birlikte öldürdük. Gördüğünüz gibi yılanlar 2 metre uzunluğunda. Siyah olan kör yılan denilen bir yılan türü. Diğerinin ise cinsini bilmiyorum. Çok fazla yılanın çiftliğe girdiğini düşünüyorum. Çünkü son zamanlarda çevrede anız yakmalar çok oluyor. Yılanlar bu yüzden buraya kaçmış olabilirler. Yine bildiğiniz gibi 50 dereceyi aşan sıcaklar yaşıyoruz. Çiftlik serin olduğu için yılanlar buraya gelmiş olabilirler. Bizler sürekli burada yatıp kalkıyoruz. Nasıl yapacağımız bilmiyoruz” dedi.