Batman Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nasır Taş, son dönemlerde artan anız yangınları ve yol açtığı olumsuz sonuçlara dikkat çekti. Taş, ilgili kurumlara sorumlu davranma ve kontrolden çıkan anız yangınlarına müdahale esnasında bu kurumların Batman Belediyesi ile tam bir koordinasyon içinde hareket etmesi çağrısında bulundu.

Son günlerde artan anız yangınları ve buna ilişkin alınacak tedbirler konusunda uyarılarda bulunan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nasır Taş, Batman’da itfaiye teşkilatları olan kurum ve kuruluşların anız yangınları esnasında Belediye İtfaiye Müdürlüğünün ihtiyacına cevap vermeleri, bu gibi durumlarda kendilerine gerekli destek ve yardımı sunma gibi bir sorumlulukları bulunduğuna hatırlattı. Son bir ay içinde kent civarında 210 anız yangını meydana geldiğini kaydeden Nasır Taş, "Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Batman’da da özellikle haziran-temmuz ayları arasında meydana gelen anız yangınları, tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısını bozmakta, insan sağlığı açısından buna ilave olarak hava kirliliğine, özellikle karayolu kenarlarından trafik kazalarına sebebiyet vermekte, ormana yakın alanlarda da orman yangın tehlikesini tetiklemektedir. Batman ve civarında sadece ile 30 Haziran tarihleri arasında kontrolden çıkan 210 anız yangını vakası yaşandı. Bu tür durumlarda İtfaiye Müdürlüğümüze gelen ihbarlar çerçevesinde ekiplerimiz bazen aynı anda 4 -5 ayrı yerde aynı anda çıkan yangına müdahale etmek zorunda kalmıştır." dedi.

Çıkan anız yangınlarının pek çok kez ekili ve biçilmemiş buğday tarlalarına sirayet ettiğini ve milyonlarca lira maddi zarara yol açtığını belirten Eş Başkan Yardımcısı Taş, açıklamasında şunları dile getirdi: "Batman Belediye İtfaiye Teşkilatı olarak bu yangınları söndürmek için tüm araç ve personelimizle müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Ama aynı zamanda bu süreçte kent merkezinde çıkan işyeri ve diğer yangınlara da bu anız yangınlarından dolayı müdahale etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Batman’da itfaiye teşlikatları olan kurum ve kuruluşların (TPAO, TÜPRAŞ, İl Özel İdaresi, Orman Müdürlüğü) bu anız yangınları esnasında İtfaiye Müdürlüğümüzün ihtiyacına cevap olmaları ve aynı zamanda bu kuruluşlarla yapılan protokol gereği, İtfaiye Teşkilatının yardımına gitmeleri için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekiyor."