Milli İnsansız Hava Aracı geliştirme projesi kapsamında TAI tesislerinde üretimi tamamlanan ANKA Blok-B ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, otomatik kalkış ve iniş ile yapılan ilk uçuşta, farklı oto pilot ve iniş modlarının testleri eksiksiz tamamlandığı belirtildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Yeni Nesil Yüksek Performans ANKA Blok B ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi’nin 2013 yılında Blok A konfigürasyonuna yönelik kabullerinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, “ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi’nde elde edilen deneyimler ile geliştirilen ‘Yeni Nesil Yüksek Performans ANKA Blok B’, 30 Ocak 2015 tarihinde ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirmiştir.” denildi.

Otomatik kalkış ve iniş ile yapılan ilk uçuşta, farklı oto pilot ve iniş modlarının testleri eksiksiz tamamlandığı vurgulanan açıklama da, “Blok A uçağında taşınmakta olan kızıl ötesi ve gündüz kamerası ile yüksek kalite video verisi alınmasını sağlayan sensör (EO/IR) kameraya ek olarak, yüksek çözünürlüklü istihbarat verisi elde etmeyi sağlayan SAR/ISAR/GMTI radarı taşıyabilen sistem, faydalı yük taşıma kapasitesi ile yeni nesil entegrasyon projeleri için de önemli bir alt yapı sağlamaktadır.” ifadeleri yer aldı.