İki ihaleyle toplamda 14 milyon liranın üzerinde harcamayı dinozorlara yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ‘mini dinozor ordusu’ da ortaya çıktı. Belediyenin Twitter’dan paylaştığı fotoğraflarda yumurtadan yeni çıkmış onlarca dinozor görülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Twitter hesabından Ankapark için alınan dinozorların yeni fotoğraflarını paylaşıldı. “ANKAPARK'ta dinozor çadırlarının çevresinde konumlandırılacak dinozor temalarının imalatı devam ediyor” denilerek duyurulan fotoğraflarda, onlarca yavru dinozorun yumurtadan yeni çıktığı görülüyor.

Bu arada paylaşılan yavru robot heykelleri fotoğrafları sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Ankara’yla ilgili ilginç, akıl almaz ve komik durumları fotoğraflayarak duyuran ‘Ankara’nın Bug’ları’ hesabından da söz konusu yavru dinozorlar için, “GELİYORLAR! (CİDDİ)” tweeti atıldı.

SOSYAL MEDYADA DALGA KONUSU OLDU

Fotoğrafa yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı testide pişen Ankara testi kebabına vurgu yaparak, “Testi'de dinozor kebap..” yorumunda bulundu. Yumurtadan çıkan dinozorlar için yapılan bazı yorumlar şöyle:

- Testiden mi çıkıyor onlar?
- Melihteki dinozor aşkı kadar büyüktü bu aşk…
- Dalga geçiyorlar bizimle resmen ya.
- Çok eskiçağ filmi izlemiş etkilenmiş herhalde :)
- Ankara'nın dinozoru meşhurmuş :)

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dinozorlara yaptığı harcamalar sık sık eleştiri konusu oluyor. Özellikle muhalefet partileri ve meslek örgütleri, altyapısında sorunlar olan, her yağmurdan sonra adeta göle dönen Başkent’in kaynaklarının doğru harcanmadığı görüşünde birleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından önce 8,6 daha sonra ise 5,6 milyon liralık dinozor, dinozor parçaları, yapay ağaçlar, kamuflaj malzemeleri aldığı ortaya çıkmıştı.