Ankara Barosu, Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anmak için Ankara Adliyesi önünde saygı duruşunda bulundu. Anma töreninde konuşma yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Tren Garı önünde gerçekleştirilen saldırının Türkiye’nin 11 Eylül’ü olduğunu söyledi. Patlamayı protesto etmek için ise bazı avukat dernekleri duruşmaları boykot çağrısında bulundu.

Ankara Barosu, Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anmak için Ankara Adliyesi önünde tören düzenledi. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve çok sayıda avukatın katıldığı anma programına patlamada hayatını kaybeden avukat Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Coşgun da katıldı.

Avukatlar adını bir konuşma Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, katliamda ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Ankara Barosu olarak patlama sonrası hemen olay yerine gittiklerini aktaran Canduran, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör olayı olarak tarihe geçen bu saldırı Türkiye’nin 11 Eylül’üdür. Tüm Türkiye’nin yüreğini yakan bu hain saldırıya Ankara Barosu olarak biz de kurban verdik. Karanlık ellerin patlattığı bombalar gencecik bir avukat olan Uygar Coşgun’u bizden ayırdı.” dedi.

Ankara Barosu olarak İçişleri Bakanı başta olmak üzere gerekli ve yeterli önlemi almayarak güvenlik zafiyeti oluşmasına neden oldukları iddia edilen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Canduran, adliyedeki avukat odalarından birine saldırıda hayatını kaybeden avukat Uygar Coşgun’un adını verdiklerini ifade etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Halkevleri Hukuk Dairesi, Hukukta Sol Tavır Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi duruşmaları boykot çağrısında bulundu. Avukat dernekleri bugün duruşmalara katılmama çağrısında bulundu.