Ankara Barosu, MİT, Emniyet ve Jandarma'ya genel fişleme yetkisi veren Başbakanlık Genelgesi'ne açtığı iptal davası ile ilgili olarak Akşam, Star, Yeni Şafak, Güneş, Milat, İstikbal ve Yeni Haber gazetelerine tekzip gönderdi.

Tekziplerde, söz konusu gazetelerin, genel fişleme yetkisinin iptali için açılan davanın, askerin terörle mücadele kapsamında ihtiyaç duyulan her yerde görevlendirilmesini engellemeyi amaçladığına yönelik haber ve yorumlara yer verildikleri anımsatıldı. Bu ilişkilendirmenin tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanan tekziplerde, dava dilekçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyulan her yerde görevlendirilmesi hususunda tek bir kelime yer almadığı belirtildi.

Dilekçede sadece STK'lar, yerel basın, internet-haber siteleri ve sosyal medya hesapları hakkında raporlar hazırlanıp Başbakanlık'a sunulmasının, temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiği görüşüne yer verildiği kaydedildi.

Ankara Barosu'nun açmış oldu davanın çarpıtılarak baronun hedef gösterilmesinin basın ahlakıyla uyuşmadığına dikkat çekilen tekziplerde, söz konusu haber ve yorumlar için düzelte metni yayınlanması istendi.