Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Başkent'teki bombalı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İstihbarat Daire Başkanı ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesini, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı M. Emin Seçkin Arıkan, Genel Sekreteri Erinç Sağkan, Saymanı Mahmut Karatekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Sönmez, Cemalettin Gürler, Ahmet Erdem Ekmekçi, Nihan Eken, Gülfer Emir Küçük, Demir Akan ve Ayşegül Doğan Sırmagül imzaladı.

Suç duyurusu dilekçesinde, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve diğer yetkililerin, bombalı saldırının hedefi olan Emek, Barış Demokrasi Mitingi'nde yeterli güvenlik önlemi almayarak ihmale düştükleri vurgulandı.
Dilekçede, Selami Altınok ve diğer yetkililer hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 'görevi kötüye kullanma' suçunu düzenleyen 257. maddesi kapsamında soruşturma yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, devletin barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri almada pozitif yükümlülüğü bulunduğu anımsattı.

Yürüyüş için binlerce vatandaşın toplandığı Ankara Tren Garı'nın önünde gerekli ve yeterli önlemleri almadığını ve yaratılan güvenlik zafiyeti sonucu onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini yüzlerce vatandaşımızın da yaralandığını vurgulayan Hakan Canduran, "İçişleri Bakanı ve olayda sorumluluğu bulunan değir yetkililerin görevlerini ağır şekilde ihmal ettikleri açıktır" dedi.