Ankara Barosu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düşmesiyle sonuçlanan Çağlayan Adliyesi’ndeki terör eylemini ‘Cübbeli Terör’ başlığıyla manşetine taşıyan Star gazetesine tekzip gönderdi.

Baro, yaşanan bu acı olayın en kısa sürede aydınlığa kavuşturulması gerekirken henüz teröristlerin dahi kimliği açıklanmadan 'adliyeye avukat cübbesi ile girdiler' söylemine dayanarak yapılan bu haberin ve kamuoyuna duyuruluş şeklinin habercilik anlayışından uzak ve başta avukatlar olmak üzere cübbe giyen tüm yargı mensuplarını hedef gösterir nitelikte olduğunu vurguladı.

Cevap ve düzeltme metninde ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Yapılan haberlerin basın ahlakı ve toplum yararı gözetilerek yapılması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak aksi bir tutumunun toplumda ayrışmaya ve nefrete yol açacağını belirtmek isteriz. Avukatlar yargının kurucu unsuru olarak toplumun hukuk kuralları çerçevesinde haklarının aranmasına ve adaletin sağlanmasına hizmet eden bağımsız ve kamu hizmeti gören bir meslek grubunun mensuplarıdır. Bu anlamda kamuoyunu asılsız beyanlarla yönlendirmek ve meslek gruplarını hedef göstermek tüm avukatları ve yargı mensuplarını zan altında bırakmaktadır."